3 på rad: Fotogadgets til vinterferien

Vinterferien er i gang, og det er duket for ski og vinteraktiviteter landet rundt. Uavhengig om du skal tilbringe ferien i skisporet, slalåmbakken eller bare kose deg på hytta har vi funnet noen fotogadgets som vil kunne være både artige og praktiske i ferien.

• Av Elina Rydland

GoPro 3-way-stang

Frys de varme øyeblikkene i ferien med GoPros 3-way – stang. Den allsidige stangen, som passer til alle kameraene fra GoPro, kan brukes både som selfiestang, et kompakt kamerahåndtak og en mini – tripod. Ved hjelp av bøyelige ledd kan stangen strekkes ut og trekkes sammen (fra 20 til 50 cm) og gjør at den ikke trenger å være synlig i bildet.

Om du vil at stangen skal stå av seg selv, er det mulig å skru en mini-tripod ut av selve håndtaket, som kan festes rett i kameraet eller på selve stangen.

Uavhengig om vinterværet spiller på lag eller ikke, kan du trygt ta med deg stangen ut i både snø, slaps, sol og regn da den er vanntett, og laget for all slags vær.

De mange mulighetene ved denne 3-way stangen fra GoPro gjør at den skiller seg ut fra ”vanlige” monopod selfiestenger og stativer, og vil passe like godt i skisporet som inne ved peisen.

www.interfoto.no

The Photojojo Iris Lens

Om bagasjerommet skulle være fullt, kan du la kameraet ligge hjemme og heller ta med deg disse mobilobjektivene fra Photojojo. I pakken får du et vidvinkel-, makro- og fisheye – objektiv som skal gjøre det lettere å ta høykvalitetsbilder med telefonen, og Photojojo lover at man kan vinke farvel til kjedelige mobilkamerabilder med dette utstyret.

Miniobjektivene passer perfekt for iPhone 6/6s og 6/6s Plus, og til 7/7s om man kjøper et tilpasset deksel i tillegg. Objektivene er lette å ta med seg og vil ta mobilkamerabildene til et nytt nivå i ferien.

www.photojojo.com

Lowepro Photo Sport BP 200 AW II

Med fotosekken fra Lowepro kan du holde kamerautstyret tørt og trygt mens du suser nedover slalåmbakken. Sekken kommer i to størrelser og vil passe bra om du er en av de aktive fotografene.

En av kvalitetene ved sekken er ActiveZone et system som skal gi god passform og maksimum komfort for brukeren og som gir stor frihet til bevegelse og aktivitet av høy fart. Sekken har en egen lomme for drikkesystemer som rommer en 2-liters Platypus eller Camelbak – beholder, og er utstyrt med et foret og stabiliserende midjebelte og en justerbar bryst – og skulderrem. Andre festningspunkter gjør det mulig å enkelt medbringe skistaver eller kamerastativ.

Produsenten lover en ekstra beskyttelse av kamerautstyret som andre, tradisjonelle kamerasekker ikke tilbyr. De større lommene på utsiden og ”oppå” sekken vil være praktiske for medbringing av ekstra jakke, sykkelhjelm e.l. og sekken sørger også for små lett tilgjengelige lommer for nøkler/mobil etc. Egne lommer og åpninger skal gjøre det lett å hente ut utstyret uten å ta av og sette fra seg sekken.

www.scandinavianphoto.no

Written By
More from Redaksjonen
Foto.no kjøper Interfoto
Små marginer har resultert i stadig færre fotoforhandlere. Nå slår to av...
Read More
0 replies on “3 på rad: Fotogadgets til vinterferien”