Fotogalleri i bevegelse

Franske Céline Clanet har fotografert i den lille bygda Masi i Finnmark.

The Apartment er et galleri som alltid er i bevegelse. – Vi okkuperer tomme lokaler der vi finner dem og stiller ut
fotografier fra inn- og utland, sier fotografene Massimo Leardini og Marcel Leliënhof. Denne gangen har de funnet en utleieleilighet med utsikt, på Tjuvholmen i Oslo.

Franske Céline Clanet har fotografert i den lille bygda Masi i Finnmark.

 

I kveld åpner The Apartment utstilling med fotografier av Céline Clanet, en av Frankrikes fremste unge og lovende fotografer. Hun har gjort seg bemerket med arbeider som blant annet omhandler menneskers identitet gjennom tilknytning til landskap og minner.

Siden 2005 har Céline reist til Masi, en liten samisk landsby plassert lengst oppe på Norgeskartet. Fotografiserien dokumenterer menneskenes nærhet til naturen, og reflekterer over evnen til både opprør og resignasjon.

– Jeg opplever ikke meg selv som dokumentarfotograf, selv om de fleste av mine arbeider fokuserer på konkrete steder og personer. Masi-serien er en tolkning av hvordan jeg så ting i landsbyen, og de følelsene som oppsto da jeg bodde der. Jeg har derfor ingen problemer med å iscenesette situasjoner. Det avgjørende er at følelsen er sann og relevant, sier Céline Clanet.

Céline er født i 1977 i Frankrike, og er i dag bosatt i Paris der hun arbeider både som fotograf og grafisk designer. Hennes bilder har oppnådd internasjonal oppmerksomhet gjennom en rekke utstillinger. «Máze» vant «Critical Mass Book Award» (USA 2009), “International Photography Awards” (USA 2009), og var finalist i
New York Photo Festival Book Award (USA 2010), for å nevne noe. Hennes arbeider er i samlingene av Société Française de Photographie (Frankrike), i Portland Art Museum (USA) og i flere private samlinger i Europa og USA.

Céline vil være tilstede under åpningen av utstillingen og signere boka om prosjektet.
Vernissage i kveld kl 18.00. Adressen denne gang er  Sjøgangen 2, 12 etasje. Åpningstider for The Apartment 03:
01.04.2011 – 16.04.2011: Søndag 12.00 . 16.00 og etter avtale

The Apartment  drives av fotograf Massimo Leardini, Marcel Leliënhof og grafisk designer Torgeir Hjetland.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Vil du bli utstyrsdonor?
Har du bruktbart fotoutstyr å gi bort? Informasjonsrådgiver Jakob Berg og samboer...
Read More
0 replies on “Fotogalleri i bevegelse”