Fotogalleriet Shoot flytter til Barcode

Forrige uke åpnet Shoot Gallery i nye lokaler i Barcode i Oslo. Med dette ønsker galleriet å øke satsingen på norsk og internasjonal kunstfotografi.

Shoot Gallery var et av de første kommersielle galleriene som spesialiserte seg på kunstfotografi i Oslo da det åpnet 2013. Siden den gang har lokalene rommet 12 utstillinger med sterkt fokus på norsk og nordisk fotografi. Nå går altså veien videre til Oslos nye bydel, Barcode:

– Vi ble invitert hit av selskapet Oslo S Utvikling som skal skape byliv på bakkeplan i Barcode, uttaler innehaver og daglig leder Helene Gulaker Hansen. – Jeg var i tvil om beslutningen, for jeg hadde jo veldig gode lokaler, men så ble jeg overbevist om det enrome potensiale som ligger i dette strøket. Utviklerne har en ambisiøs målsetning for området som jeg deler. Det jobber 10.000 mennesker her nede og jeg vet at mange har interesse for fotokunst og altså er i min målgruppe.

Det nye galleriet er tegnet av Snøhetta og er lokalisert i DNB-bygget i Oslo nye bydel Barcode. Galleriet er betydelig romsligere enn tidligere og lokalene inneholder både kuraterte utstillinger og en avdeling der fotografiene kan kjøpes rett fra vegg.

– Vi som jobber i Shoot Gallery er fotografer med dyp lidenskap for fotografi. Med de nye lokalene våre ønsker vi å øke satsningen med å gi publikum en helthetlig og spennende galleriopplevelse. Som galleri ønsker vi å vise publikum noe uventet, utvide deres oppfatning av hva fotografi kan være, og gi dem grunnlag for å forstå det.

Første utstilling er en smakebit av mange av fotografene Shoot har i stallen. I Oslo+Paris vises arbeider fra blant andre Dag Alveng, Eric Antoine og Anne Katrine Senstad.

– Oslo+Paris er en hyllest til fotografiet. Vi er utrolig stolte over å vise fram de norske mestrene Dag Alveng, Tom Sandberg og Per Maning, sammen med bilder av den franske mesterfotografen Eric Antoine som bruker den historiske teknikken Ambrotype, fotografi på glassplater. Vi innvier også vår satsing på kunstvideo med et verk av Anne Katrine Senstad, avslutter Gulaker Hansen.

Åpnings-utstillingen vises frem til 18. desember.

www.shootgallery.no

Written By
More from Pål Otnes
Fotografis portfoliopris: Sunniva Hestenes
Bildeserien har et mørke over seg og en urolighet som ikke gir...
Read More
0 replies on “Fotogalleriet Shoot flytter til Barcode”