Fotograf tapte mot Bonnier i retten

Baard Lunde har delvis tapt et søksmål han anla mot mediekonsernet Bonnier og og betale Bonniers saksomkostninger på godt over 100.000 kroner.Det er Dagbladet som melder dette idag. Baard Lunde ble engasjert til å fotografere en lettkledd Jenny Skavlan for Costume, som utgis av Bonnier. Bonnier ønsket oppmerksomhet om bladet og ga bildene videre til VG uten at Lunde var informert og uten at han fikk tilbud om honorar. VG slo opp tre av Lundes bilder over to sider. Nå må han betale Costumes utgiver Bonnier Media 143340 kroner etter en krangel om bilderettigheter.

– Bildene skulle brukes i Costumes februarnummer i fjor. Costume ønsket publisitet om bladet og ga bort mine bilder til VG gratis. I min avtale med Costume, står det at bare de kan bruke bildene, sier Baard Lunde til Dagbladet.  Han fikk 7.500 kroner for jobben, som omfattet forsiden pluss fire bilder inne i bladet.

Lunde krevde 150.000 i erstatning av Bonnier, men tingretten kom til at 10.000 kroner var nok.

– Siden retten kom fram til at markedsføringsverdien for Costume var kroner null, tapte jeg saken. Siden erstatningssummen for distribueringen av bildene ble satt til 10 000 kroner, et lavere beløp enn jeg var villig til å inngå et forlik med Bonnier på, må jeg betale Bonniers saksomkostninger på 143340 kroner, sier Baard Lunde til Dagbladet i dag.

– Jeg har nok ikke noe annet valg enn å anke denne dommen til lagmannsretten, sier Lunde.

VG har handlet i god tro når de mottok bildene fra Costume.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Fullt hus hos Winsnes
Mange ville se Bjørn Winsnes reklamebilder og «frie bilder» fra 1960- og...
Read More
3 replies on “Fotograf tapte mot Bonnier i retten”
  1. says: Chris

    Ank! Kan virkelig ikke skjønne at utfallet ble som det ble, det virker jo temmelig spinkelt uten at jeg er noen ekspert på juss og opphavsrett..

    Dagens flisespikkeri:
    «VG har handlet i god tro når de mottok bildene fra Costume.»
    Sier hvem? Kanskje greit å få med..?

Comments are closed.