Fotografi #3 2021 ute nå

I årets tredje utgave av Fotografi kan du lese om fotografen som bragte et helt nytt bildespråk inn i svensk fotografi. Lars Tunbjörk etterlot seg en rik arv og han rakk å publisere en rekke bøker før han gikk bort i 2015.

I siste utgave av Fotografi har vi tatt en titt på noen av Tunbjörks utgivelser og presenterer hans unike bilder for første gang i Fotografi.

Du kan også møte den svenske dokumentarfotografen Elin Berge som har sin base i den lille universitetsbyen Umeå nord i Sverige. Det var også her hun vokste opp og hvor hun først oppdaget fotografiet som skulle bli en livslang kjærlighet. I dag er hun en av Sverige mest spennende dokumentarfotografer og mottok i 2020 Lars Tunbjörkprisen for sitt arbeid.

Vi har også møtt GT Nergaard for en prat. Nergaard jobbet mange år som kommersiell fotografi i Trondheim, men har de siste årene vært rektor ved Fotofagskolen i Trondheim. I tillegg til sitt virke som mentor og pedagog finner han også tid til å jobbe med eget fotografi og til høsten er han aktuell med ny bok og utstilling på Fotografiens Hus i Oslo.

I hvert nummer av Fotografi finner du også en tema-sak der forskjellige fotografer inviteres til å belyse en sjanger eller et tema. I denne utgaven er temaet «Mote» hvor vi viser arbeider av Trine Hisdal, Thomas Qvale og Boe Marion.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt Utstyr: Felix Falck-Næss viser oss hva hun har i fotobagen
• Lesernes portfolio: Vi presenterer en serie av Hilde Carling
• Profil: Vi har møtt Tonje Buer som har startet et nytt galleri på Hoff i Oslo
• Klassikeren: Les om den norske pioneren John Olav Riise
• Norges Fotografforbund: NFF presenterer fotografen Susanne Hætta
• Fotobøker: Vi har møtt Adrian Øhrn Johansen, samt sett på noen spennende samleobjekter blant fotobøkene
• Mitt viktigste bilde: Oddleiv Apneseth har plukket ut et bilde som har en spesiell personlig betydning
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Beathe C. Rønning som har mottatt stafett-pinnen

Forøvrig finner du som vanlig nyheter og annet småstoff i bladet. Er du ikke allerede abonnent kan du bestille abonnement her.

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Morten M. Løberg på Galleri Qvale
Morten M. Løbergs poetiske sorthvitt-fotografier vises nå på Galleri Qvale i Oslo....
Read More
0 replies on “Fotografi #3 2021 ute nå”