Fotografi #2 ute nå

I årets andre utgave av Fotografi kan du møte en av verdens fremste motefotgrafer. Mikael Jansson gjør store produksjoner for klienter som Vogue, Harper’s Bazaar og Louis Vuitton.

Tross en global pandemi ble det i høst en utstilling med Jansson på galleri CF Hill i Stockholm og vi tok en prat med den svenske fotografen om hans tanker rundt utstillingen og om eget virke som fotograf.

Du kan også møteden finske fotografen Aapo Huhta som mottok den finske prisen «Young Artist of the Year» i 2020, en pris som henger høyt i vårt naboland. Huhta har gjort seg internasjonalt bemerket med serier som «Block» og «Omatandangole» og vi tok en prat med ham i forbindelse med utstillingen på galleri Vasli-Souza i Oslo før jul.

Vi har også møtt Morten Løberg som i høst kunne feire 40-årsjubileum for sin debututstilling, noe som ble markert med en jubileumsutstilling i Asker Kunstforening. Løberg jobber konsekvent med det minimalistiske uttrykket, og vi tok en prat om hans kunstneriske virke og minimalismen som uttrykksform.

I hvert nummer av Fotografi finner du også en tema-sak der forskjellige fotografer inviteres til å belyse en sjanger eller et tema. I denne utgaven er temaet «Karantenekunst» hvor vi viser arbeider av Casandra B. Coste, Kristian Trana, Maren Terese Forsbakk, Daniel Granås, Margit Rønning Omholt, Amalie Kolstad Christophersen og Marie Hybertsen Norbye.

I tillegg kan du lese våre faste spalter:

• Mitt Utstyr: Mirjam Stenevik viser oss hva hun har i fotobagen
• Lesernes portfolio: Vi presenterer en serie av K. Linnea Backe
• Profil: Vi har møtt Kyrre Lien som nettopp har fått jobb som VGs reporter i midtøsten
• Klassikeren: Les om Tina Modotti, en ukjent klassiker for mange
• Norges Fotografforbund: Møt Stein Dahlsrud
• Fotobøker: Vi har snakket med Terje Abusdal, samt sett på noen av fjorårets fotobøker
• Mitt viktigste bilde: Monica Strømdahl har plukket ut et bilde som har en spesiell personlig betydning for henne
• Ti spørsmål: Denne gangen er det Else Marie Hagen som har mottatt stafett-pinnen

Forøvrig finner du som vanlig nyheter og annet småstoff i bladet. Er du ikke allerede abonnent kan du bestille abonnement her.

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Helgens tips: Anne Sophie Nordrum “Sensibilita”
Anne Sophie Nordrum har tidligere stillt ut serien “Sensibilita” på Oslofjordmuseet i...
Read More
0 replies on “Fotografi #2 ute nå”