Fotografi.no/NRKs fotobok-test: Jevnt i toppen

Eurofoto kom best ut i testen av fotobøker som Forbrukerinspektørene på NRK og Fotografi.no har utført i fellesskap. Elite Foto og Japan Photo følger hakk i hæl. Resultatene er sammenfallende med testen Fotografis Toralf Sandåker utførte i fjor.

Når to uavhengige tester ender med nesten likt resultat må vi kunne gå ut fra at vurderingene holder vann. Det er imidlertid så jevnt i toppen at det ikke spiller noen rolle for en vanlig forbruker hva han eller hun velger. Elite Foto og Japan Photo følger hakk i hæl etter Eurofoto, og disse fotobøkene endte med en “Godt kjøp”-anbefaling i Fotografis test. Vi konkluderer for vår del med at Japan Photo hadde vunnet Fotografi.no/NRKs test dersom kvalitet alene hatt vært eneste kriterium.

Du kan lese hele testen her.

Du kan se innslaget på Forbrukerinspektørene på NRK1 søndag 12. september kl. 9.50.

Du kan lese Toralf Sandåkers test av fotobøker i Fotografi ved å klikke på pdf-fila i bildekarusellen.

God bildekvalitet

Det gjelder egentlig for alle fotobøkene NRK/Fotografi.no har testet. Noen løsninger er dyrere enn andre, uten at kvaliteten nødvendigvis er så mye bedre, og da trekker det ned når pris er et av bedømmelseskriteriene.

Kvaliteten på fotobøkene som tilbys på det norske markedet er vil alle tilfredsstille en vanlig fotoforbruker eller familiefotograf. Fotobok er et nytt og spennende tilbud til den som vil dele bilder med andre gjennom et album. Mange har romantiske forestillinger om det gammeldags fotoalbumet – med all mulig grunn – men hvor mange hadde egentlig tid til å sitte med saks og lim og lage fotoalbum for hånd? For mange ble fotoalbumet bare en vakker tanke, mens bildekonvoluttene hopet seg opp i skuffen.

Opplag

Fordelen med å lage fotobok eller fotoalbum på nett er at du kan bestille så mange eksemplarer du ønsker. Har du vært på reise med venner kan alle få sine egen fotobok fra turen. Og særlig yngre mennesker vil nok foretrekke å gjøre dette foran skjermen.

Og hva pris angår, det var ikke gratis å lage fotoalbum i gamle dager heller. Først kjøpte du et album, deretter betalte du for bildene du siden limte inn. Alt i alt vil jeg tro en fotobok bestilt på nett totalt sett blir billigere.

Forbundet Frie Fotografer testet nylig fotobøker med tanke på fotografer som vil gi ut egen bok. Her vant engelske Blurb (www.blurb.com). Blurb var ikke med i Fotografi.no/NRKs test fordi Blurb retter seg mer mot fotokunstbok-markedet. Løsningen passer for den som vil lage sin egen bok, ikke et fotoalbum.

Vi testet heller ikke Apples løsning fordi denne er skreddersydd for Mac. De aller fleste vanlige fotoforbrukere har pc.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Nordic Light refser pressen
Avisene er mer opptatt av å anmelde konserter med utøvere ingen har...
Read More
0 replies on “Fotografi.no/NRKs fotobok-test: Jevnt i toppen”