Fotografiets dag blir 26. august

Fra Fotografiets dag i fjor. (Foto: Anne-Grethe Holt)

Fotografiets dag skal bli både strammere og mer åpen. Juryen hever terskelen for å gi fotografer utstillingsplass – men “fotogata” blir åpen for alle. Hvem som helst kan henge opp sine egne bilder.

Fra Fotografiets dag i fjor. (Foto: Anne-Grethe Holt)

Antall fotografer som får anledning til å stille ut reduseres fra tidligere 50 til mellom tre og ti. Denne utstillingen som skal vises på Karljohanverns mest rustikke verkstedhall og er en juryert utstilling.

Fotografiets dag er spekket med utstillinger, foredrag og ulike aktiviteter for alle som har et forhold til fotografi.

Verkstedet med den juryerte utstillingen vil få spesialbygde vegger til formålet slik at utstillerne i år kan velge større formater på sine arbeider. Siden utstillingen også holdes innendørs, er man er mindre utsatt for følgene av dårlig vær.  Søknadsskjema og utlysningstekst til den juryerte utstillingen finnes på www.fotomagasinet.no/fd.

”Fotogaten” får i år ny plassering og åpnes opp for alle som vil stille ut. Publikum kommer med egne bilder som de henger opp der det er plass, med direkte inspirasjon fra legendariske ”Planket” i Sverige.  Dermed gir ikke arrangørene ikke slipp på noe av det som har vært Fotografiets dags egenart, nemlig den store utendørsutstillingen der publikum kan finne en rekke fotografiske uttrykk .

I tillegg presenteres som alltid en festivalutstiller gjennom egen utendørs utstilling og foredrag – hvem som blir årets festivalutstilleren vil bli offentliggjort i mai

Årets tema er ”amatørfotografi”, noe som gjenspeiles i museets sommerutstilling “Drømmen om det perfekte bildet – NSFF 85 år” som er Norsk Selskap for Fotografis jubileumsutstilling. NSFF organiserer kameraklubber og har i dag 3.797 fotograferende amatører som  medlemmer. NSFF er også med på å arrangere Fotografiets dag.

Foredrag
Foredragene er en viktig del av Fotografiets dag. Foredragene kretser i år rundt temaet amatørfotografi, og annonseres senere.

Videre inviteres publikum inn ”bak kulissene” i museet, slik at de kan få komme inn i konserveringsverkstedet og høre foredrag både om digitaliseringsspørsmål og eldre teknikker, en mulighet til å bla i kataloger og bøker på biblioteket som løftes fram for denne ene dagen, omvisninger i museets utstillinger, bruktmarked og egne aktiviteter for barn.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes forening, Norges Fotografforbund, Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner, Norsk Selskap for Fotografi og Norske Naturfotografer.

For mer informasjon, se her.
Fotografiets dag har egen Facebookside: https://www.facebook.com/FotografietsDag

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Prisen klar for Panasonic GF3
Panasonics nye kompakte systemkamera GF3 vil koste ca. 3.500 med objektiv.
Read More
0 replies on “Fotografiets dag blir 26. august”