Fotografiets dag nærmer seg

Fra Fotografiets dag i fjor. (Foto: Anne-Grethe Holt)

Søndag er det på nytt duket for det årvisse arrangementet Fotografiets dag ved og i Preus museum i Horten. En rekke norske fotograforganisajsoner står bak.

Programmet sparkes offisielt i gang av Morten Krogvold kl. 12.30. Årets festivautstiller er Mads Tegler. Fotografiets dag er spekket med utstillinger, foredrag og ulike aktiviteter for alle som har et forhold til fotografi.

Antall fotografer som får anledning til å stille ut ujuryert er redusert og utstillingen er flyttet innedørs til Karljohanverns mest rustikke verkstedhall og er en juryert utstilling.

”Fotogata” får i år ny plassering og åpnes opp for alle som vil stille ut. Publikum kommer med egne bilder som de henger opp der det er plass, med direkte inspirasjon fra legendariske ”Planket” i Sverige.  Dermed gir ikke arrangørene slipp på noe av det som har vært egenarten ved Fotografiets dag, nemlig den store utendørsutstillingen der publikum kan finne en rekke fotografiske uttrykk .

Årets tema er ”amatørfotografi”, noe som gjenspeiles i museets sommerutstilling “Drømmen om det perfekte bildet – NSFF 85 år” som er Norsk Selskap for Fotografis jubileumsutstilling. NSFF organiserer kameraklubber og har i dag 3.797 fotograferende amatører som  medlemmer. NSFF er også med på å arrangere Fotografiets dag. Utstillingen i Preus museum er alene grunn nok til å reise til Horten en tur.

Foredrag
Foredragene er en viktig del av Fotografiets dag. Foredragene kretser i år rundt temaet amatørfotografi, og annonseres senere.

Videre inviteres publikum inn ”bak kulissene” i museet, slik at de kan få komme inn i konserveringsverkstedet og høre foredrag både om digitaliseringsspørsmål og eldre teknikker, en mulighet til å bla i kataloger og bøker på biblioteket som løftes fram for denne ene dagen, omvisninger i museets utstillinger, bruktmarked og egne aktiviteter for barn.

Fotografiets dag arrangeres av Preus museum i samarbeid med Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes forening, Norges Fotografforbund, Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner, Norsk Selskap for Fotografi og Norske Naturfotografer.

Mer informasjon og fullstendig program finner du her.
Fotografiets dag har egen Facebookside: https://www.facebook.com/FotografietsDag

Fra Fotografiets dag i fjor. (Foto: Anne-Grethe Holt)

 

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Magnumfotograf Bruce Davidson til Nordic Light
Bruce Davidson kommer til Nordic Light! Endelig, vi hopper og danser av...
Read More
0 replies on “Fotografiets dag nærmer seg”