Fotografiets måned

Paris om høsten er ikke bare Paris Photo, men også “fotografiets måned”. Den franske hovedstaden er full av fotografi til langt ut i desember.

I Paris står du i kø for å komme inn på fotoutstillinger, det har jeg aldri opplevd i Norge. Her fra Maison Europeenne de la Photographie. (Foto: Morten M. Løberg)

Paris Photo, som avsluttes i dag, er først og fremst en salgsmesse for fotografi – både vintage historisk fotografi og moderne samtidskunst. I år er det spesielt fokus på sentraleuropeisk fotografi og hele messeområdt er i praksis en gigantisk, variert og spennende fotoutstilling enten man er samler eller ikke. Carousel du Louvre, som ligger vis a vis inngangen til Louvre-museet, er sentrum for Paris Photo og utstillingshallene er overfylt fra messen åpner til den slutter. Mange reiser hit bare for å se utstillingen.

Men fotomåneden i Paris er mye mer. En rekke museer og gallerier viser fotografi helt til midten av desember, så det er ikke for sent å ta en helgetur til Paris. Og samtidig nyte en croissant og en café au lait…

Nå skal vi av gårde og se utstilling med André Kertész før vi flyr hjem, men jeg lover å komme med oppdatering av fotomåneden i Paris i morgen.

More from Morten M. Løberg
Fokusering og dybdeskarphet
Dybdeskarphet beskriver det området i bildet ditt hvor fra og til hvor...
Read More
0 replies on “Fotografiets måned”