Hva skal Fotografihuset hete?

Foto: CF Wesenberg. 3D: Runar Kolnes

Hva skal fotografiets fremtidige storstue hete? Arbeidet med å få Fotografihuset etablert i Oslo pågår for fullt, og nå inviterer prosjektgruppen til navnekonkurranse.

I samarbeide med mediebyrået Llowbank utlyses det nå en navnekonkurranse for å finne et godt navn til Fotografihuset, og i den forbindelse oppfordres Fotografis lesere til å komme med forslag til navn. Navnet skal identifisere ”Fotografihuset” og det bør være et enkelt og lett gjenkjennelig navn, som også bør kunne fungere på engelsk. Konkurransen åpner nå, og fristen for å levere inn forslag er 26. februar. Det er åpent for å sende inn så mange forslag man vil.

Fotografihuset er en felles satsning mellom store deler av de fotografiske miljøer i Norge, representert ved Stiftelsen Se og fellesorganisasjonen Foto-Norge. Sammen ønsker de å etablere et levende opplevelsessenter for fotografi i Oslo. Fotografishusets visjon er å skape en verdensarena for fotografi i Oslo, en kulturell møteplass for læring, inspirasjon og utveksling gjennom fotografiet som medium.

Styreleder i Fotografihuset AS, Erling Johansen, understreker at satsingen på et opplevelsessenter for fotografi i Oslo intensiveres og går inn i en spennende fase. Etter å ha forankret ideen og satsingen politisk i alle leire det siste året, og jobbet med å beskrive innhold og aktiviteter, går forprosjektet inn i en ny fase hvor alt skal konkretiseres.

– For å komme videre er det nå viktig å gå mer i dybden og formulere våre tanker ifht identitet, visuell profil, kommunikasjonsplattform osv. og ikke minst finne et godt navn som klinger godt også internasjonalt, og som signaliserer det vi ønsker, utdyper styelederen. – Derfor inviterer vi nå alle fotointeresserte til å komme med forslag.

Styret i Fotografihuset AS har inngått et samarbeid LLOWBANK som består av seniorkompetanse på området, med eiere og ledelse som er over middels fotointeresserte, og som har tilbudt seg å gjennomføre hele prosessen uten kostnader for Fotografihuset AS.

For å delta i konkurransen går du inn på http://naming.llowbank.no/. Her kan du også lese mer om navnekonkurransen og Fotografihuset.

Illustrasjon: Foto: CF Wesenberg. 3D: Runar Kolnes.

Tags from the story
More from Kristin Skåmedal
3 på rad: Helgens utstillinger
Denne helgen åpner flere utstillinger i Oslo. Vi har plukket ut tre aktuelle...
Read More
0 replies on “Hva skal Fotografihuset hete?”