Oslo bystyre positive til Fotografihuset

Oslo bystyre går enstemmig inn for fotografisk senter i Oslo. Foto: CF Wesenberg

Et enstemmig bystyre vedtok i går at byrådet skal ta initiativ til å opprette en dialog med staten om etablering av Fotografihuset i Oslo.

Enstemmighet i bystyret er ikke hverdagskost i kultursaker, og vedtaket i bystyret i går er en historisk avgjørelse. I ti år har det vært jobbet for å etablere et nasjonalt fotografisk senter i Oslo og Fotografihuset skal være et åpent og tilgjengelig opplevelsessenter for alle med interesse for fotografiet.

Et slikt senter vil kunne bidra til å styrke og formidle fotografiets posisjon og rolle i samfunnet gjennom å være en innholdsleverandør til eksisterende fotoforeninger, fotomuseer, fotogallerier, fotofestivaler og fotoklubber rundt om i landet. Huset vil blant annet inneholde gallerier, restaurant, bokhandel og plass til å arrangere kurs og workshops.

– En slik nasjonal institusjon vil kunne bidra til utvikling av kvalitet og mangfold i Oslo som kulturby, uttaler prosjekt- og kunstnerisk leder i Fotografihuset AS, Anne Lise Flavik i forbindelse med vedtaket.

Foto: CF Wesenberg.

www.facebook.com/www.fotografihuset.no

Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Marteline Nystad vant første runde av Årets fotograf
Nytt i år er at man kan sende inn bidrag til konkurransen...
Read More
0 replies on “Oslo bystyre positive til Fotografihuset”