Året fotograf blir
Fotografis Portfoliopris

Rayner Johansen vant 3. runde i Årets fotograf i 2015 med bildet El regreso de Padilla

Fotografis mangeårige konkurranse «Årets fotograf» skifter ham. I år endres konkurransen fra å være en enkeltbilde-konkurranse til å bli en portfoliokonkurranse. Og nykommeren heter Fotografis portfoliopris

Fotografi har i flere år oppfordret amatører til å levere inn bilder til vår konkurranse «Årets fotograf», og kvaliteten på bidragene har stadig økt. Derfor følte vi at det var på tide å utvide konkurransen på en måte som kan bidra til å støtte fotografer og deres prosjekter på en ny måte. Vi inviterer derfor våre lesere til å levere inn portfolioer bestående av 5-15 bilder, samt en kort prosjektbeskrivelse til Fotografis Portfoliopris.

Fotografistipendet
For å hjelpe frem talenter har vi også opprettet Fotografistipendet, en  engangssum på 10.000 kroner som tildeles vinneren av portfolioprisen. Vi håper med dette at vi kan gi gode prosjekter hjelp til å bli realiserert i publikasjoner eller utstillinger.

Vi har også i år vært så heldige å få med Canon som sponsor og vinneren får et Canon 5D mark III av produsenten. I tillegg vil vinneren og flere andre utvalgte portfolioer vises på utstilling i Fotografiens Hus i Oslo i desember 2016. Utstillingen bli som i fjor produsert av Canon.

Vi vil fremdeles ha en ekstern jury som også vil plukke ut flere portfolioer som vil bli presentert i en spesialutgave av Fotografi. Spesialutgaven kommer ut samtidig med utstillingsåpningen 1. desember 2016 i Fotografiens hus.

Regler for Fotografis Portfoliopris
En portfolio skal bestå av 5 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en tekst eller prosjektbeskrivelse på maks 500 ord. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.
Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 1. september 2016
Sendes: portfolio@fotografi.no
Spesifikasjoner: 300dpi og 40cm langs den lengste siden.

Featurebilde: Rayner Johansen vant 3. runde i Årets fotograf i 2015 med bildet El regreso de Padilla.

canon-logo

Canon sponser Fotografis Portfoliopris.

Tags from the story
More from Kristin Skåmedal
Portfolio: Elin Høyland
Fotografen bak den suksessrike boken «The Brothers» har kommet med ny bok....
Read More
0 replies on “Året fotograf blir
Fotografis Portfoliopris”