Fotografis Portfoliopris søker talenter

Rayner Johansen vant 3. runde i Årets fotograf i 2015 med bildet El regreso de Padilla

Fotografis konkurranse “Årets fotograf” skifter navn til Fotografis portfoliopris, og med det endres konkurransen fra å være en enkeltbilde-konkurranse til å bli en portfoliokonkurranse. Fristen for bidrag er 1. september. 

Fotografi har i flere år arrangert konkurransen “Årets fotograf” og kvaliteten på bidragene har stadig økt. Derfor følte vi at det var på tide å utvide konkurransen på en måte som kan bidra til å støtte fotografer og deres prosjekter på en ny måte. Vi inviterer derfor våre lesere til å levere inn portfolioer bestående av 5-15 bilder, samt en kort prosjektbeskrivelse til Fotografis Portfoliopris.

Fotografistipendet
For å hjelpe frem talenter har vi også opprettet Fotografistipendet, en  engangssum på 10.000 kroner som tildeles vinneren av portfolioprisen. Vi håper med dette at vi kan gi gode prosjekter hjelp til å bli realiserert i publikasjoner eller utstillinger.

Vi har også i år vært så heldige å få med Canon som sponsor og vinneren får et Canon 5D mark III av produsenten. I tillegg vil vinneren og flere andre utvalgte portfolioer kurateres til en utstilling på Fotografiens Hus i Oslo i desember 2016. Utstillingen blir som i fjor produsert av Canon.

Vi vil fremdeles ha en ekstern jury som også vil plukke ut flere portfolioer som vil bli presentert i en spesialutgave av Fotografi. Spesialutgaven kommer ut samtidig med utstillingsåpningen 1. desember 2016 i Fotografiens hus.

Årets jury består av:
Espen Rasmussen: Bildesjef i VG Helg
Nicholas McLean: Grunnlegger av fotobokforlaget Édition du Lic
Birgitte Christin Schiøth: Senior kunstekspert hos Blomqvist

Regler for Fotografis Portfoliopris
En portfolio skal bestå av 5 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en tekst eller prosjektbeskrivelse på maks 500 ord. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.
Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 1. september 2016
Sendes: portfolio@fotografi.no
Spesifikasjoner: 300dpi og 40cm langs den lengste siden.

Featurebilde: Rayner Johansen vant 3. runde i Årets fotograf i 2015 med bildet El regreso de Padilla.

 

canon-logo

Canon sponser Fotografis Portfoliopris.

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Fotografi #5 ute nå!
Fotografi #5 er i sin helhet viet sorthvitt-fotografiet og for første gang i...
Read More
0 replies on “Fotografis Portfoliopris søker talenter”