Fotografis Portfoliopris søker talenter

Rayner Johansen vant 3. runde i Årets fotograf i 2015 med bildet El regreso de Padilla

Fotografis konkurranse “Årets fotograf” skifter navn til Fotografis portfoliopris, og med det endres konkurransen fra å være en enkeltbilde-konkurranse til å bli en portfoliokonkurranse. Fristen for bidrag er 1. september. 

Fotografi har i flere år arrangert konkurransen “Årets fotograf” og kvaliteten på bidragene har stadig økt. Derfor følte vi at det var på tide å utvide konkurransen på en måte som kan bidra til å støtte fotografer og deres prosjekter på en ny måte. Vi inviterer derfor våre lesere til å levere inn portfolioer bestående av 5-15 bilder, samt en kort prosjektbeskrivelse til Fotografis Portfoliopris.

Fotografistipendet
For å hjelpe frem talenter har vi også opprettet Fotografistipendet, en  engangssum på 10.000 kroner som tildeles vinneren av portfolioprisen. Vi håper med dette at vi kan gi gode prosjekter hjelp til å bli realiserert i publikasjoner eller utstillinger.

Vi har også i år vært så heldige å få med Canon som sponsor og vinneren får et Canon 5D mark III av produsenten. I tillegg vil vinneren og flere andre utvalgte portfolioer kurateres til en utstilling på Fotografiens Hus i Oslo i desember 2016. Utstillingen blir som i fjor produsert av Canon.

Vi vil fremdeles ha en ekstern jury som også vil plukke ut flere portfolioer som vil bli presentert i en spesialutgave av Fotografi. Spesialutgaven kommer ut samtidig med utstillingsåpningen 1. desember 2016 i Fotografiens hus.

Årets jury består av:
Espen Rasmussen: Bildesjef i VG Helg
Nicholas McLean: Grunnlegger av fotobokforlaget Édition du Lic
Birgitte Christin Schiøth: Senior kunstekspert hos Blomqvist

Regler for Fotografis Portfoliopris
En portfolio skal bestå av 5 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en tekst eller prosjektbeskrivelse på maks 500 ord. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.
Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 1. september 2016
Sendes: portfolio@fotografi.no
Spesifikasjoner: 300dpi og 40cm langs den lengste siden.

Featurebilde: Rayner Johansen vant 3. runde i Årets fotograf i 2015 med bildet El regreso de Padilla.

 

canon-logo

Canon sponser Fotografis Portfoliopris.

Tags from the story
Skrevet av
Mer fra Pål Otnes

Fortsatt billetter igjen til Dokfoto

Terje Bringedal inviterer igjen til Dokfoto og årts arrangement finner sted førstkommende fredag...
Les mer