Utstillingen Fotografis Portfoliopris 2016 tar form

Hannah Narvhus fra Canon og Kristin Skåmedal fra Fotografi med en testprint fra produksjonen av årets utstilling
Hannah Narvhus fra Canon og Kristin Skåmedal fra Fotografi med en testprint fra produksjonen av årets utstilling. Foto: Pål Otnes.

Fotografis Portfoliopris 2016 overgikk alle forventninger med nærmere 150 innsendte portfolioer totalt. Nå blir fem av dem utstilling på Fotografiens Hus.

Portfolioprisen overtok i år etter Fotografis mangeårige konkurranse «Årets fotograf» og det kreves nå innsending av en serie bilder med prosjektbeskrivelse. Redaksjonen var unektelig spent på hvor mange bidrag som ville tikke inn på serveren, men responsen var over all forventning. Bortimot 150 portfolioer fra rundt 100 fotografer var langt over redaksjonens mål. Nå er fem av dem valgt ut og ferdig printet hos samarbeidspartneren Canon:

– Jeg synes det er spennende å se de fem utstillerne og deres bidrag, sier Hannah Narvhus fra Canon, som printet utstillingen. – Det finnes mange som fotograferer i dag, men som oftens kan man skille den profesjonelle og amatøren når det kommer til det printede fotografiet. Til denne utstillingen syntes jeg alle leverte gode filer som var forberedt til print, og det var ingen overraskelser som syntes på de ferdige bildene.

De fem bidragene er valgt ut fra de ti portfolioene årets jury publiserte i Fotografis portfolioutgave. Utenom årets vinner plukket redaksjonen fritt for å skape en helhetlig utstilling. På åpningen vil også vinneren av Fotografis portfoliopris motta 10.000 kroner fra Fotografi og et Canon 5D mk III fra Canon, som både sponser årets konkurranse og produserer utstillingen i samarbeid med redaksjonen.

Hannah Narvhus fra Canon klargjør filene som skal printes til årets Portfoliopris-utstilling. Foto: Pål Otnes.
Hannah Narvhus fra Canon klargjør filene som skal printes til årets Portfoliopris-utstilling. Foto: Pål Otnes.

Årets jury består av Espen Rasmussen, bildesjef i VG Helg, Nicholas McLean, grunnlegger av fotobokforlaget Édition du Lic og Birgitte Christin Schiøth, senior kunstekspert hos Blomqvist. Juryen har alle bidratt med sin unike kompetanse for å gjøre konkurransen til akkurat det redaksjonen ønsket å få til; å støtte dyktige fotografer og deres prosjekter gjennom å eksponere talentene i Fotografis kanaler.

Årets vinner av Portfolioprisen ble enstemmig valgt av jurymedlemmene og Adrian Øhrn Johansen vil motta Portfolioprisen på utstillingsåpningen. I tillegg er også fotografene Jói Kjartans, Marteline Nystad, Alessandro Marchi og Øistein Sæthren Dahle plukket ut til utstillingen.

Utstilligen åpner på Fotografiens Hus 1. desember klokken 18.00.

www.fotografiens-hus.no

Written By
More from Pål Otnes
Leica frir til damene
Nykommeren Leica C er starten på en ny serie fra Leica som...
Read More
0 replies on “Utstillingen Fotografis Portfoliopris 2016 tar form”