Fotografis Portfolipris 2018

Fra Susanne K. Johansens serie "My Silent Life", et av vinnerbidragene fra portfolioutgaven i 2017.
Fra Susanne K. Johansens serie "My Silent Life", et av vinnerbidragene fra portfolioutgaven i 2017.

Fotografis mangeårige konkurranse «Årets fotograf» skiftet i 2016 ham og ble endret fra å være en enkeltbilde-konkurranse til å bli en portfoliokonkurranse. Nå har vi åpnet for innsendelse til tredje runde og i år vil vinneren få en egen separatutstilling!

Nytt i år et samarbeid med fotofestivalen Nordic Light der årets vinner vil få produsert en utstilling med vinnerbidragene som vises på Nordic Light i mai 2019. Vinneren får dekket produksjon av utstillingen, samt reise, festivalpass og to netter på hotell.

Vi vil fremdeles ha en jury som også vil plukke ut ti portfolioer som vil bli presentert i en spesialutgave av Fotografi. Spesialutgaven kommer ut i desember 2018 med de ti beste bidragene fra konkurransen.

Alle må levere inn portfolioer bestående av 5-15 bilder, samt en prosjektbeskrivelse på 3000 tegn til Fotografis Portfoliopris. Konkurransen er åpen for alle og i år oppfordrer vi spesielt studenter og nyutdannede fotografer til å søke!

Årets jury
GT Nergård, rektor ved Fotofagskolen og styreleder for fotofestivalen Nordic Light
Trine Hisdal, fotograf tilknyttet fotobyrået Tinagent og medlem i Fotografis redaksjonsråd
Ole Andreas Buenget, fotograf, kurator og innehaver av fotogalleriet Galleri Balder

Regler for Fotografis Portfoliopris
En portfolio skal bestå av 5 til 15 bilder. Sammen med bildene skal det leveres en tekst eller prosjektbeskrivelse på ca. 3000 tegn samt en kort bio. Hver deltager kan levere opp til 3 ulike portfolioer.
Konkurransen vil bli juryert én gang i året.

Frist for innlevering: 1. oktober 2018
Sendes: portfolio@fotografi.no
Spesifikasjoner: Lagre bildene som jpg-filer i beste kvalitet med 300 dpi oppløsning og 30-40cm langs den lengste siden. Bildene som leveres må ha høy nok kvalitet til å kunne brukes til trykk. Filene kan enten legges direkte i mailen eller sendes via Dropbox, Filetransfer eller lignende.

Fotografis Portfoliopris blir til i samarbeid med:

Written By
More from Pål Otnes
Ny Leica Summaron 28mm 5.6
De siste årene har vi sett en rekke nye fotoprodukter som henter...
Read More
0 replies on “Fotografis Portfolipris 2018”