Erik Johansson & Monica McDonald
på Fotografiska

Dreamwalker © Erik Johansson

Fotografiska i Stockholm viser nå to utstillinger med de svenske fotografene Erik Johansson og Monica McDonald.

«Imagine: Created Realities» er tittelen på Johanssons utstilling. Bildene er ladede, gåtefulle og hverdagen vrengt. Surrealisme og realisme er som vevd sammen for å skape virkelighet ut av fantasi. Hans arbeidsmetode er en egen form for iscenesatt fotografi hvor han i stor grad bygger modeller av materialer han finner i hverdagen. Modellene fotograferes og deretter skapes bildene gjennom en kunstnerisk bearbeiding i Photoshop. Blant hans inspirasjonskilder er Salvador Dali, Rene Magritte, M. C. Escher og den svenske eventyr-forfatteren Elsa Beskow.

In Absence © Monica McDonald
In Absence © Monica McDonald

Monica McDonald kaller sin utstilling «In Absence». Hun ønsker i sine bilder å se under overflaten i menneskelige relasjoner, hvor hun fremhever det ellers usagte. Hun skaper et speilbilde av vår tid der gamle mønstre er brutt opp, men hvor de nye ikke er kommunisert, og hvor det som er definert som normalt er forlatt av mange.

Macdonald har valgt å ta utgangspunkt i mødre som lever i en situasjon som ikke har kjernefamilien som norm, men som heller ikke ønsker å bli definert ut ifra et forenklet bilde av kvinnelig selvstendighet.

Utstillingene vises frem til 10. april.

www.fotografiska.eu

Written By
More from Michael Dee
Royal Café Books
Siden starten i 2005 har forlaget Royal Cafe Books publisert 250 titler, hvorav halvparten...
Read More
0 replies on “Erik Johansson & Monica McDonald
på Fotografiska”