Fotografiska med nordisk stipend

© Michael Björnlycke/Fotografiska

I forbindelse med Stockholm Photography Week som ble arrangert i forrige uke, lanserer Fotografiska og Lumix et stipend – Young Nordic Photographer of the Year. Formålet er å fremme arbeidet til en ny generasjon nordiske fotografer. 

© Michael Björnlycke/Fotografiska
© Michael Björnlycke/Fotografiska

Fotografiska har siden oppstarten i 2010 presentert fotografiske utstillinger fra hele verden, og galleriet ønsker nå å hjelpe frem unge, nordiske talenter gjennom et stipend. Vinneren vil mottta en betydelig sum, samt få en utstilling på nettopp Fotografiska. Sammen med hovedsamarbeidspartner Lumix begynner de nå arbeidet med å finne og styrke regionens beste unge fotografiske talenter.

Stipendet er på 10 000 dollar, og skal brukes til å gjennomføre et nytt eller pågående prosjekt under veiledning  av en mentor som utpakes av juryen. Søkerne må være under 35 år og ha sitt bosted i ett av de nordiske landene, og ha høyere utdannelse eller yrkesrettet utdannig i fotografi. Søkerne må i tillegg ha deltatt på minst en separat- eller gruppeutstilling tidligere. Prosjektet vil vises i form av en fotoutstilling under Stockholm Photography Week 2015.

Søknadsprosessen for Young Nordic Photographer of the Year åpnes i forbindelse med Stockholm Photography Week 2014.

Juryen består av:
• Sophie Mörner
• Anna Claren
• Bjarne Dare
• Anders Petersen
• Tom Böttiger
• Min- Jung Jonsson og Anna Sievert fra fotografisk .

Frist for innsending av søknader er 13 juni .

www.fotografiska.eu

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Sigurd Fandango til topps i Gullsnitt
Sigurd Fandango stakk av med årets Grand Prix under reklamefotografenes årlige konkurranse...
Read More
0 replies on “Fotografiska med nordisk stipend”