FotoKnudsen: Mye fotobok for pengene

Du kan laste ned Fotografis testbok og bestille den selv dersom du vil se hvordan det ferdige produktet faktisk ser ut fra de forskjellige leverandørene.

I Fotografis forrige fotobok-test fikk FotoKnudsens bok jumboplass, først og fremst fordi bildekvaliteten ble underkjent, men også fordi designløsningen ikke tiltalte Fotografis fortobok-tester Toralf Sandåker. – Derfor er det gledelig å se at de har skjerpet seg betydelig, sier han.
FotoKnudsen er landets største tilbyder av fototjenester, og det merkes på deres websider at de henvender seg til massemarkedet – pågodt og vondt.
Her er også et enormt utvalg av produkter og tjenester, og mye god informasjon og mange tips. Du føler du blir tatt godt hånd om på deres websider, og teknisk er designløsningen grei nok.

Men heller ikke her er malene laget for den krevende amatør eller profesjonelle, så vi måtte ty til ferdig designede bildefiler for hver side.

Selve boka er utmerket, solid og attraktiv, og prisen er suverent det beste tilbudet. Men bildekvaliteten er litt ujevn, noen av våre bilder fikk litt for mye fargemetning.

30 sider med stivt omslag i format 30×30 cm koster 355,50 kroner inkludert levering i butikk.

Du kan lese hele testen med 7 forskjellige fotobokprodukter i siste nummer av Fotografi (8/2011) som er i handelen hos Narvesen ut januar måned.

Vi har tidligere omtalt her på Fotografi.no: Blurb fotobok, Europhoto, Elite Foto.

FotoKnudsen skårer 7,6 poeng av 10 mulige. Blurb oppnår 8,8, Europhoto 7,3 og Elite Foto 7,1..

Hvis du vil bestille din egen fotobok med Fotografis testbilder for å se hvordan Eurofotos fotobok egentlig ser ut, kan du hente ut hele fotoboka som en pdf-fil, samt testbildene hvis du ønsker det  her. (Fotoboka som pdf-fil er det første bildet)

Slik har vi testet

Fotografis fotoboktest har pågått gjennom flere måneder og har handlet om å velge ut bilder, gå gjennom løsningene fra 7 ulike produsenter og lage en bok som alle kunne reprodusere med ssmå variasjoner. Her er måten vi har bedømt resultatene på:

Designprosessen
Vi har tatt utgangspunkt i at vi ville lage en egen design med rene sider, luft og sober skrift der vekten er lagt på presentasjon av bildene. Vi har vurdert å bruke de ferdige malene der det er mulig. For noen leverandører var designverktøyene så enkle at vi måtte lage ferdige høyoppløste bilder for hver hele side.

Den fysiske boken
Boken skulle være i format 30×30 cm i stivt bind med smuss- omslag med eget design og bilder. Bare en leverandør kunne levere smussomslag, men flere hadde meget gode alternativer. To leverandører kunne ikke tilby bildeomslag i dette formatet. Vi har vurdert helheten i tilbudet og kvaliteten på det fysiske produktet, både innbinding og papir. Vi har også vurdert helheten i hvordan boka fremstår.

Bildekvalitet
Bildekvalitet har vi tillagt stor vekt i vår endelige bedømmelse, sammen med det fysiske produktet. Vi har vurdert fargegjengivelse, detaljgjengivelse, fargemetning og ikke minst stabil gjengivelse. Vi har også vurdert sorthvittbilder for fargenøytralitet og toneskala.

Konklusjon
De tre punktene designprosess, fysisk bok og bildekvalitet er vurdert samlet slik at designprosessen teller litt mindre enn hver av de to andre punktene. Sluttkarakteren er vår kvalifiserte bedømmelse for boka og tjenesten i sin helhet uavhengig av pris.

Du kan laste ned Fotografis testbok og bestille den selv dersom du vil se hvordan det ferdige produktet faktisk ser ut fra de forskjellige leverandørene.
More from Morten M. Løberg
Preus museum 10 år på Karljohansvern
I dag er det ti år siden Preus museum åpnet dørene til...
Read More
One reply on “FotoKnudsen: Mye fotobok for pengene”

Comments are closed.