Fotokonkurranse: Leica Oskar Barnack Award

Jan Grarup: Haiti aftermath

Leica Camera AG inviterer profesjonelle fotografer til å sende inn bidrag til Leica Oskar Barnack Award 2012. En internasjonal jury skal kåre det beste bildet som best uttrykker forholdet mellom menneske og miljø.

Jan Grarup: Haiti aftermath

Fotografer som ønsker å delta i konkurransen kan sende inn sine fotografiske prosjekter på nettet mellom 16. januar og 1. mars 2012. Alle fotoseriene blir publisert i et galleri på Leicas nettsider. Bidragene leveres som en portfolio på opp til 12 bilder, og fotografiene må dokumentere samspillet mellom menneske og miljø på en kreativ, diskret og banebrytende måte.

Alle profesjonelle fotografer kan delta i konkurransen. Mer informasjon og konkurransevilkår ligger på Leicas nettside.

Førstepremien er en Leica M9-P med objektiv til en verdi av 10.000 euro. I tillegg vil vinneren få 5.000 euro i kontanter. En egen pris, «Leica Oskar Barnack Newcomer Award», vil bli gitt til beste fotograf under 25 år. Vinneren av nykommerprisen vil motta en Leica M9-P med objektiv.

I fjor ble konkurransen vunnet av den danske fotojournalisten Jan Grarup med bildeserien «Haiti aftermath», fotografert på Hait etter jordskjelvet. Du kan se hele bildeserien her.

Leica Oskar Barnack Award ble første gang delt ut i 1979 i anledning 100-årsjubileet for Oskar Barnack fødsel. Konkurransen er til minne om Oskar Barnack, oppfinneren og hjernen bak Leica-kameraet. Fra 1914 til 1936 brukte han prototypen av Leica-kameraet vi kjenner i dag, den såkalte Ur-Leicaen, til å dokumentere livet og omgivelsene. Med dette kameraet kunne han ta hele serier med bilder, og ble en av de første fotografene til å dokumentere forholdet mellom menneske og miljø. Hans fotografier av flommen i Wetzlar i 1920, anses å være den første reportasjeserien tatt med et 35 mm kamera.

 

More from Morten M. Løberg
Nytt flaggskip fra Canon
Canon lanserer EOS-1D X som sitt nye toppkamera med imponerende spesifikasjoner, myntet...
Read More
0 replies on “Fotokonkurranse: Leica Oskar Barnack Award”