Fotoscenen – en ny fotohappening i hovedstaden

Elin Høyland @ Fotoscenen

Førstkommende lørdag arrangeres Fotoscenen i hovedstaden, med et ti-timers program som spenner fra kunstfotografi til dokumentar.

For andre gang samarbeider NORDphotography og Fotografihuset om et felles prosjekt med et ønske om å skape entusiasme rundt fotografiet og de gode fotografene. Programmet rommer fotografer som Elin Høyland, Cig Harvey, Stuart Franklin, Morten Krogvold og =OSLOs fotograf Dimitri Koutsomytis.

– Vi ønsker å skape en festival som er som en kreativ vitamin-sprøyte rett i årene, forteller Elisabeth Aanes, som er en av initiativtagerne. – Vi ønsker å gi nye talenter en uformell arena å vise sitt arbeid på, samt gi publikum et minglested hvor man kan samles i diskusjoner om fotografi, hvor både fagfolk, fotografer og publikum kan møtes.

Det er Fotografihuset og NORDphotography står bak arrangementet, og på plakaten står fotografer fra både inn- og utland:

Cig Harvey @ Fotoscenen
Cig Harvey @ Fotoscenen

– Vårt mål er å engasjere publikum og foreleserne vi har invitert med oss er alle i verdensklasse. Cig Harvey, som i fjor ble vist på prestigefulle Robert Mann Gallery i New York, kommer til Fotoscenen. Det samme gjør Stuart Franklin, fotografen bak ‘tank man’-bildet fra Tiananmen Square, Beijing. Det blir også opplevelser med navn som Morten Krogvold og Catherine Cameron, som er årets sommerutstiller på SAGA Senter for Fotografi. Forøvrig har vi en spennende portfolio- og fotobok-visning.

– Kan du si litt mer om portfolio-delen?

– Tanken er å gi fotografer en litt uformell arena å presentere sitt arbeid på, samt å gi dem en mulighet til å få tilbakemelding fra et bredt publikum. Dette er en åpen review hvor alle gjestene kan gå rundt og kommentere fotografenes arbeid. Publikum oppfordres til å si sin mening og få fotografene til å fortelle om sin prosess og sitt arbeid. Vi har også invitert synsere fra bransjen som vil kommentere arbeid de finner interessant. Vi håper at publikum og inviterte synsere vil mingle rundt i visningsområdet og diskutere foto med hverandre og fotografene, og at dette skaper et engasjement og gode diskusjoner, avslutter Aanes.

Arrangementet går av stabelen lørdag 4. juni, og det er ennå plass til flere fotografer til portfolievisningene. Forøvrig finnes fullt program og billettinfo på arrangementets hjemmeside.

www.fotoscenen.no

Featurebilde © Elin Høyland.

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Hjelp oss å bli bedre!
Vi i Fotografi ønsker å lage et så bra blad som mulig...
Read More
0 replies on “Fotoscenen – en ny fotohappening i hovedstaden”