Fotosommer i Risør

Risør kunstpark er et flott utstillingslokale, her fra fotofestivalen i Risør for to år siden. I sommer vises utstillinger med Anders Petersen, Christian Houge og Steinar Christensen her. (Foto: Mortehn M. Løberg)

Fotofestivalen i Risør er en saga blott, men fotosommer blir det – med utstillinger og workshop med Anders Petersen.

Risør kunstpark er et flott utstillingslokale, her fra fotofestivalen i Risør for to år siden. I sommer vises utstillinger med Anders Petersen, Christian Houge og Steinar Christensen her. (Foto: Mortehn M. Løberg)

I hele sommer vises fotokunst av internasjonalt format i Risør, så vi er ikke så langt unna å kunne kalle det en fotofestival. Drivkreftene bak er de samme som sto bak Risør fotofestival, nemlig Per Kristian Lunden, Rune Nylund Larsen og Marit Gustavsen – i samarbeid med kunstagent Ellen K. Syverstad i Ellen-K. Fine Art Photography.

Svenske Anders Petersen er hovedutstiller i Risør kunstpark, i selskap med Steinar Christensen og Christian Houge. I tillegg viser Tom Hatlestad utstillingen ”Tracing Freedom” i Fredsparken. Anders Petersen skal også holde  workshop fra 3. – 6. juli.

Utstillingene i Risør kunstpark  har åpent alle dager fra kl. 11 – 17.

Anders Petersen viser utstillingen «From back home» – fotografier fra Petersens hjemtrakter i Vármland.

– «From back home» er min subjektive tolkning av et hjem. For meg er bildeserien mer enn bare en dokumentasjon, i helhet skaper bildene mitt selvportrett, sier
Anders Petersen om prosjektet.

Christian Houge presenterer «Okurimono» – fotografi og video.

Steinar Christensen viser «Naxi-musikere i Beijing» og «Kinesiske Landskaper» – fotografi og video.

I Fredsparken i samarbeid med Aktive fredsreiser presenterer Tom Hatlestad utstillingen «Tracing Freedom». Utstillinger er et resultat av Tom Hatlestads reise i en Landrover fra Norge til Bangladesh. Underveis kom han i kontakt med og fotograferer mennesker som beskriver hvordan de opplever begrepet «frihet».

Utstillingen åpner i Fredsparken lørdag 25. juni kokken 17.30 og er en del av Aktive Fredsdager i Risør. Utstillingen er åpen til og med 7. august og vises utendørs i Fredsparken.

More from Morten M. Løberg
Pentax med digital system-kompakt
Pentax lanserer nå Pentax Q, et digitalt systemkamera med utskiftbare objektiver. Kamerahuset...
Read More
0 replies on “Fotosommer i Risør”