Celsius showcase: Tre fotoprosjekter

Erlend Mikael Sæverud

Hebe Robinson, Beathe Schieldrop og Erlend Mikael Sæverud ble uteksaminert fra Bilder Nordic School of Photography i fjor. Torsdag åpner de utstilling sammen på Celsius i Oslo.

De tre utstillerne jobber med hver sine prosjekter.

Beathe Schieldrop: Vidaråsen
Vidaråsen Landsby er et bo- og arbeidsfellesskap i Vestfold for mennesker med psykisk utviklingshemning, og medarbeidere.
Livet i landsbyen er på mange måter forskjellig fra livet i storsamfunnet,
og kan sees som en alternativ livsform der arbeid og penger ikke direkte er relatert til hverandre.
Målet er at hver og en skal ha et meningsfullt arbeid som svarer til den enkeltes evner og muligheter, og samtidig dekker et behov i landsbyen.

Beathe har besøkt Vidaråsen ved flere anledninger, og dokumenterer med sine bilder livet i landsbyen gjennom portretter, hendelser og miljø.

Beathe bor og arbeider ut i fra Oslo, hvor hun også har fullført sin utdanning som fotograf ved Bilder Nordic School of Photography i 2011.
Hun jobber nå som freelancefotograf.

Beathe Schieldrop: Vidaråsen

 

Erlend Mikael Sæverud: «Into the unknown»
er inspirert av klassisk sorthvitt gatefotografi. Bildene er tatt i Oslo over en periode på 2 år. Serien handler om det underbevisste og om å gå inn i en verden av det ukjente.

Erlend Mikael Sæverud (1975) vokste opp i en musikkfamilie på Jar i Bærum. Han studerte musikk på Liverpool Institute for Perfoming Arts (LIPA), og har jobbet som musiker og produsent i ca.15 år. Etter å ha deltatt på flere foto wokshops bestemte han seg for å gå videre med fotografi. Sommeren 2011 fullførte han studiene ved Bilder Nordic School of Photography.
Han har hatt flere store utstillinger bla. i Oslo domkirke.
Erlend bor på Grunerløkka i Oslo, der han jobber som freelancefotograf med fokus på gatefotografi og egne prosjekter.

Erlend Mikael Sæverud

 

Hebe Robinson
Hebe Robinson har fotografert en boligblokk i Oslo som en tidslinje gjennom ett døgn, fra tidlig morgen, gjennom dagen og natten frem til neste morgen. Vinduene reflekterer himmelen, solen og lyset fra byen, men også isolasjon fra omverdenen bak lukkede gardiner. Bak gardinene lever drømmer og minner.

Hebe Robinson bor og jobber i Oslo som fotograf. Hun er utdannet siviløkonom, men hennes økende interesse for fotografiet ledet henne til fotostudier ved Bilder Nordic. Dette er hennes første utstilling.»

Alle tre ble uteksaminert fra Bilder Nordic School of Photography i fjor. Utstillingen er et samarbeid med skolen.

Hebe Robinson
More from Kristin Skåmedal
3 på rad: Helgens utstillinger
Vi går nok en helg med mengder av gode utstillinger i møte...
Read More
0 replies on “Celsius showcase: Tre fotoprosjekter”