Fotovideo + Scandinavian Photo = sant

Svenskeide Scandinavian Photo overtar aksjemajoriteten i Fotovideo Norway AS.
Oppkjøpet er et viktig skritt for å bygge en nordisk ledende aktør, og er en del av en langsiktig strategi for å bli den ledende digitale aktør i Norden, med hovedvekt på foto og video, skriver Fotovideos gründer Roar Sandvik i en pressemelding.

Begge selskapene er markedsledere innen foto og video i de respektive markedene og ser at de nordiske landene blir i økende grad ett marked.

Roar Sandvik og Sverre M. Sejersted selger aksjer i Fotovideo til Scandinavian Photo, men begge fortsetter som delaksjonærer videre. Roar Sandvik blir værende som CEO for Fotovideo og vil inngå Scandinavian Photos ledergruppe.

Samlet omsetning for selskapene i 2010 blir ca. 620 mill NOK og budsjett for 2011 er 700 mill NOK.

Salg i tre kanaler

Scandinavian Photo har hovedkontor i Bankeryd med butikker i Stockholm, Gøteborg og Malmø. Selskapets fokus er å selge foto- og videoprodukter via internett (www.scandinavianphoto.se ), butikk og pr. telefon. Scandinavian Photo har pr. dags dato 65 ansatte og antas for å omsette 370 mill. NOK i 2010.

Fotovideo har hovedkontor og butikk i Møllergata i Oslo.Selskapets fokus er å selge foto- og videoprodukter via butikk, internett, (www.fotovideo.no ) og telefon. Fotovideo har per dags dato 49 ansatte i hel- og deltidsstillinger og vil i 2010 omsette for 250 mill.

Begge selskaper har samme strategi med salg gjennom tre kanaler, men en merkevare og samme pris i alle kanaler. Samme pris nett og butikk.

Ny butikk

– Fotovideo passer godt inn i våre vår fremtidige utviklingsplaner i de nordiske landene, sier Joakim Ståhl, CEO/VD hos Scandinavian Photo. – Det er ekstremt spennende at vi har fått til dette oppkjøpet og styrket vår posisjon i det nordiske markedet.  Vår ambisjon er at Fotovideo skal fortsette å utvikle seg og gjennomføre sine planer med ny butikk i Oslo, som åpner 9. februar 2011 i Møllergata 4.  Butikken vil være den råeste foto- og videobutikk for alle med interesse for foto og video i Europa, sier Ståhl.

Fotovideo vil fortsette sin satsning på salg via internett og telefon som tidligere.

– Fotovideo tar nå steget videre ut i Norden sammen med Scandinavian Photo, sier Roar Sandvik, CEO og gründer av Fotovideo. – Dette har Joakim og jeg jobbet for i lang tid. For meg, Fotovideo og våre kunder er dette et meget viktig og riktig steg for fremtiden. Vi er de beste i Norge, Scandinavian Photo de beste i Sverige og sammen blir vi de beste i Norden og faktisk i Europa, , sier han.

Totalt areal for nue Fotovideo som åpner i februar blir på 2.200 kvadratmeter med “touch & try” over hele linja. Ingen butikk i Europa kan måle seg med det vi bygger i Møllergata 4, sier Sandvik.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Vi tester Nikon D800E
Selv om nye Nikon D800 tåler en regnskur har vi valgt å...
Read More
0 replies on “Fotovideo + Scandinavian Photo = sant”