Fotoworkshop i Che Guevaras forspor

Tidligere deltakerne på Bolivia-workshopen foran statuen av Ernesto Che Guevara. (Foto: Otto von Münchow)

De to erfarne fotografene Sven Creutzmann og Otto von Münchow skal i år arrangere to fotoworkshops. Det ene foregår i Che Guevaras fotspor i Bolivia i oktober – den andre i Sognefjorden.

Tidligere deltakerne på Bolivia-workshopen foran statuen av Ernesto Che Guevara. (Foto: Otto von Münchow)

Workshopen i Bolivia foregår fra 23. til 30. oktober i år, og dette er tredje gang Creutzmann og von Münchow inviterer til dette spesielle kurset.  Bolivia-workshopen blir en reise i Che Guevaras fotspor i de østlige delene av Bolivia og ender opp i den vakre, lille fjellandsbyen La Higuera der revolusjonslederen ble tatt til fange og senere henrettet. Deltakerne vil møte øyenvitner til de historiske hendelsene og ellers oppleve det bolivianske dagliglivet på nært hold.

Workshopen i Sognefjorden foregår fra i september og har base i Høyanger. Her er det et vilt og voldsomt landskap, der fjord og fjell møtes i et dramatisk samkvem.  Deltakerne vil bli tatt med på dagsturer til Fjærland og til isolerte gårder som bare kan nås sjøveien. Workshopen i Sognefjorden er lagt på samme lest rent fotografisk som Bolivia-workshopen – og begge bygger på flere tilsvarene fotoworkshop som de to fotografene tidligere har arrangert på Cuba.

Begge kursene har som mål å utvikle deltakernes fotografiske visjon og eget visuelle uttrykk der de får både individuell veiledning, felles kursing og bildekritikk hver dag under den tiden workshopene foregår. Utgangspunktet er en dokumentarisk tilnærming til fotografi, men med et kreativ og mer kunstnerisk utgangspunkt til mediet enn det som er tradisjonelt for denne sjangeren. Det hele handler om å bryte grenser og nå sitt kreative potensial. Begge kursene har fokus på det bildemessige og på å få deltakerne til både å se, fange og formidle essensen av øyeblikket. Under workshopene skal hver deltaker jobbe med sitt eget prosjekt.

Sven Creutzmann er en prisbelønnet fotograf som i 30 år har jobbet for internasjonale magasiner som blant andre Geo, Stern, Spiegel og New York Times Magazine. Han er i dag tilkyttet Getty Images. Otto von Münchow har like lang erfaring som fotograf og har hatt fotoreportasjer på trykk i norske publikasjoner som Magasinet, A-magasinet, VG samt internasjonale magasiner som Stern, Spiegel og Focus.

Med info: www.bluehourphotoworkshops.com

More from Morten M. Løberg
Oslo fotofest i gang
Norges nye fotofestival Oslo fotofest (OFF) går av stabelen i Konserthuset denne...
Read More
0 replies on “Fotoworkshop i Che Guevaras forspor”