Frank Hesjedal slutter i foto.no

Frank Hesjedal © Ivan Holmedal

Etter ni år har Frank Hesjedal nå hatt sin siste arbeidsdag for nettstedet foto.no. Med han forsvinner en stor del av nettstedets historie.

– Det er ingen dramatikk i dette, forteller Frank på telefonen på sin siste arbeidsdag. – Det har vært en gradvis prosess både for eierne og meg selv. Jeg har hatt ni fantastiske år i redaksjonen og jeg er takknemlig for at gutta bak foto.no har latt meg holde på med min lidenskap i så mange år.

Det er ingen hemmelighet at både mediebransjen og fotobransjen har gått gjennom turbulente tider, og det merkes på flere plan. Leverandører har blitt borte eller slått seg sammen og fotobutikker har blitt borte i stort antall. Dette har også fått konsekvenser for nettsteder som foto.no.

– I takt med fallende inntekter har redaksjonen skrumpet inn, og jeg har jobbet mer eller mindre alene med det redaksjonelle på nettstedet en lengre periode. Det har vært en spennende reise, men av og til er det greit å slippe til nye krefter, sier Frank.

– Og hva gjør du i morgen?

–  Jeg er veldig glad i fotografiet og ønsker nå å satse for fullt som fotograf, og vil også bruke mer tid på egne, ikke-kommersielle prosjekter som det til nå har vært vanskelig å finne tid til. Jeg skal også fortsette å arrangere workshops og fototurer. Så foreløpig legger jeg pennen på hylla, nå er det deilig å fokusere på noe nytt, avslutter Frank.

David Bruun Lie, som er daglig leder og en av grunnleggerne på foto.no, bekrefter at det ikke ligger noen konflikt bak:

– Frank har vært en utrolig ressurs for oss i mange år, og han har bidratt på så mange plan. Ikke bare redaksjonelt, men også med utviklingen av blant annet konkurransen «Fotografen» som har blitt et fast innslag på nettstedet. Det han har utrettet for oss, og fotomiljøet generelt, er det mange som har hatt stor glede av.

– Har dere en ny redaktør klar?

– Ikke umiddelbart. Foto.no vil fortsette å levere redaksjonelt innhold, nå skal vi bruke litt tid på å se på hvilken måte dette skal løses på, avslutter David.

Featurebilde © Ivan Holmedal

Les Frank Hesjedals siste innlegg på nettstedet her.

Written By
More from Pål Otnes
Mange spennende navn til Photocamp 2016
For andre gang arrangerer Interfoto en fotofestival i sine lokaler på Skøyen. På...
Read More
0 replies on “Frank Hesjedal slutter i foto.no”