3 på rad: Gadgets for god mobilvideo

Det blir mer og mer populært å ta opp video med mobilen. Dine hverdagsvideoer kan enkelt se proffe ut med hjelp av disse produktene.

• Av Arin Aksberg-Strand

DJI Osmo Mobile: Med denne håndholdte stabilisatoren fra DJI kan du ta opp superstødige videoklipp. Den gjør mobilen din om til et proffesjonelt verktøy som inneholder blant annet bevegelsessporing og stabilisator. Du trenger ikke lenger stå utenfor moroa for å filme, hopp heller inn og ta del i øyeblikket!

I tillegg til svært god bildestabilisering har Osmo’en også bruksområder for foto. Ved hjelp av en egen funksjon kan du ta bilder som krever lang eksponering uten at det blir uskarpe bilder. I tillegg kan du ta både fantastiske panoramabilder og supre timelapser.

For både iPhone og Android får man tak i appen DJI GO, som gjør at man kan få full kontroll via mobilen. Appen gir deg blant annet mulighet til å merke av et punkt som du vil at den skal følge, eller få den til å ta 9 bilder som til slutt settes sammen til et panorama. Mobilen holder kontakt med stangen gjennom bluetooth og batteritiden ligger på rundt fire og en halv time.

www.dji.com

Røde VideoMic Me: Får du ikke den lydkvaliteten du trenger fra den innebygde mikrofonen, så kan du skaffe deg denne mobilmikrofonen fra Røde. VideoMic Me er en liten og kompakt mikrofonløsning for deg som er interessert i å få god lyd til dine mobilvideoer.

Mikrofonen plugges rett inn i mobilens minijack og er da klar til bruk. På baksiden så finner man en egen ørepropputgang som åpner for muligheten for å høre på videoklipp, uten å måtte ta av mikrofonen.

Med på kjøpet får man en vindhette som kan brukes for å dempe vindstøy i all slags vær.

www.rode.com

Metz Mecalight led-72 smart: Som en siste finpuss på videoklippet ditt så kan du bruke denne lille ledlampen fra Metz. Lampen er et godt valg når det kommer til å lyse opp subjektet i enten vdeoklippet ditt eller når du tar bilder. Bare plugg lampen inn i ørepropputgangen og den er klar til å brukes.

Ledlampen tapper ikke strøm fra din mobil da den har egne oppladbare batterier, som holder opp til fire timer. Lampen har tre modus; full kraft, redusert lysmodus og blinkende lys. De finnes i fargene svart, hvit, rosa, grønn og blå, noe som åpner muligheten for at lampene kan tilpasses til din stil.

www.metz-mecatech.de

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Redaksjonen
Leif Preus Minnepris til Johan Brun
Johan Brun tildeles Leif Preus Minnepris 2015 for sin livlange innsats for å...
Read More
0 replies on “3 på rad: Gadgets for god mobilvideo”