Greg Gormans utstilling til Fotografiens Hus

Greg Gorman: Leonardo DiCaprio

Etter utstillingen i Kristiansund under Nordic Light, vandrer nå Greg Gormans fotografier videre til Fotografiens Hus i Oslo. Åpning i kveld.

Den amerikanske fotografen, Greg Gorman (f. 1949) er kjent for sine portretter av Hollywoods celebriteter. Nå er utstillingen klar for Fotografiens Hus fra i kveld til 24. juni. Gormans spesialitet er tidløse, klassiske bilder i sorthvitt.

– For me a photograph is most successful when it doesn’t answer all the questions, and it leaves something to be desired, sier Gorman, som bevisst bruker lys- og skyggeelementer i sin kunst.

I løpet av de siste 40 årene har Greg Gorman blitt en av de aller mest ettertraktede kjendis- og reklame fotografene i Los Angeles. Hans arbeid blir brukt i reklamekampanjer for filmer, til CD-covere og som forsidebilder i magasiner.

Han har portrettert blant andre skuespillere som Marlon Brando, Kevin Costner, Tom Cruise, Robert De Niro, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Sir Anthony Hopkins, Sophia Loren og Al Pacino. Du husker kanskje kinoplakatene til «Pirates of the Caribbean» og «Pearl Harbour»? De var det Greg Gorman som sto bak. Han har også tatt bildene til «King Arthur», «Tootsie» og flere andre.

Ved siden av fotografi, er Greg Gorman kjent for sin vinproduksjon! Publikum under Nordic Light fikk anledning til smaksprøver på galleriemøtet.

Utstillingen åpner i Fotografiens Hus i kveld kl. 18.00.

Greg Gorman: Leonardo DiCaprio
More from Morten M. Løberg
Nordic Light + Japan Photo = sant
Nordic Light fotofestival og Japan Photo har giftet seg. Blir festivalen en...
Read More
0 replies on “Greg Gormans utstilling til Fotografiens Hus”