Elite Foto: Grei og god fotobok

Du kan laste ned Fotografis testbok og bestille den selv dersom du vil se hvordan det ferdige produktet faktisk ser ut fra de forskjellige leverandørene.

Elite Fotos fotobok skåret høyt i Fotografis test for et drøyt år siden, men lite har skjedd siden den gang. Den vanlige forbruker vil allikevel være godt fornøyd med Elite Foto, selv om de gjør det dårligere i testen i siste nummer.

Du kan laste ned Fotografis testbok og bestille den selv dersom du vil se hvordan det ferdige produktet faktisk ser ut fra de forskjellige leverandørene.

Selv om fotoboka får dårligst karakter i Fotografis siste test er dommen at den er like god som tidligere. Det er de andre som har blitt bedre.

Den vanlige forbruker vil allikevel være godt fornøyd

Elite Foto gjorde det bra i vår test forrige gang, men bortsett fra at de nå også har programvare for Mac, har det skjedd lite utvikling. Egen programvare for Mac (beta) og Windows, for enkle verktøy til seriøs bruk, men det er greit å legge inn bilder. Bildekvaliteten og den fysiske boken er ikke dårlig, men både løsningen og kvaliteten mangler en del på å holde følge med konkurrentene til vårt formål.

Både fysisk og i bildekvalitet fremstår Elite Foto og Eurofoto i dag som ganske like, som for to år siden. Og som sist er det først og fremst bestilling og design av fotoboken som utgjør forskjellen.

Selv om Elite Foto «taper» Fotografis test, lager de en fotobok som mange vil bli tilfreds med. Det nøytrale sorte omslaget er konservativt, men stilrent og utførelsen er god. I mange sammenhenger passer det utmerket.

Likevel fremstår denne fotoboken som helhet litt utdatert, slått av løsninger som vil litt mer, konkluderer Toralf Sandåker, som har utført tetene for Fotografi.

Karakter: 7,0

30 sider med stivt omslag i format 30×30 cm koster 499 kroner inkludert levering i butikk.

Du kan lese hele testen med 7 forskjellige fotobokprodukter i siste nummer av Fotografi (8/2011) som er i handelen hos Narvesen ut januar måned.

Vi har tidligere omtalt her på Fotografi.no: Blurb fotobok, Europhoto.

Elite Foto skårer 7,0 poeng av 10 mulige. Blurb oppnår 8,8 og Europhoto 7,3.

Hvis du vil bestille din egen fotobok med Fotografis testbilder for å se hvordan Eurofotos fotobok egentlig ser ut, kan du hente ut hele fotoboka som en pdf-fil, samt testbildene hvis du ønsker det  her. (Fotoboka som pdf-fil er det første bildet)

Slik har vi testet

Fotografis fotoboktest har pågått gjennom flere måneder og har handlet om å velge ut bilder, gå gjennom løsningene fra 7 ulike produsenter og lage en bok som alle kunne reprodusere med ssmå variasjoner. Her er måten vi har bedømt resultatene på:

Designprosessen
Vi har tatt utgangspunkt i at vi ville lage en egen design med rene sider, luft og sober skrift der vekten er lagt på presentasjon av bildene. Vi har vurdert å bruke de ferdige malene der det er mulig. For noen leverandører var designverktøyene så enkle at vi måtte lage ferdige høyoppløste bilder for hver hele side.

Den fysiske boken
Boken skulle være i format 30×30 cm i stivt bind med smuss- omslag med eget design og bilder. Bare en leverandør kunne levere smussomslag, men flere hadde meget gode alternativer. To leverandører kunne ikke tilby bildeomslag i dette formatet. Vi har vurdert helheten i tilbudet og kvaliteten på det fysiske produktet, både innbinding og papir. Vi har også vurdert helheten i hvordan boka fremstår.

Bildekvalitet
Bildekvalitet har vi tillagt stor vekt i vår endelige bedømmelse, sammen med det fysiske produktet. Vi har vurdert fargegjengivelse, detaljgjengivelse, fargemetning og ikke minst stabil gjengivelse. Vi har også vurdert sorthvittbilder for fargenøytralitet og toneskala.

Konklusjon
De tre punktene designprosess, fysisk bok og bildekvalitet er vurdert samlet slik at designprosessen teller litt mindre enn hver av de to andre punktene. Sluttkarakteren er vår kvalifiserte bedømmelse for boka og tjenesten i sin helhet uavhengig av pris.

Tags from the story
, , ,
More from Morten M. Løberg
Stem på beste forside
På Fotografis Facebook-side kan du nå stemme på det du mener var...
Read More
2 replies on “Elite Foto: Grei og god fotobok”
  1. says: Ali

    c5e5e5e5e5 se5 heldig du er. Jeg har ogse5 se5 lyst pe5 hvitt sarobofd. Jeg har se5nn et som var inn ff8r. mf8rkebrunt med nagler og ser veldig herpa ut. Derfor vil jeg ikke male det for jeg vet at det ikke kommer til e5 bli pent De har jo laget masse hakk i det med vilje osv og jeg har sett resultat av dette ff8r. Jeg tror jeg kommer til e5 flytte dette opp, tv stuas sitt bord opp pe5 hytta og kjf8per nytt. God plan. Spf8rs om mannen er med pe5 dette. he he.d8sker deg en fin dag. Klem fra Elin:O)

Comments are closed.