Greta Kirkwood Andresen: The Sands of Time

Fra boken Sands of Time © Greta Kirkwood

Greta Kirkwood Andresens bok ”Sands of Time” er en poetisk vri på kompleksiteten i Afrika og Midtøsten. Boken reflekterer hennes dypt personlige opplevelse av disse landene og er en vakker, jordnær produksjon.

Boken har en overvekt av fargefotografier, samt tekster og dikt. Bildene er fra forfatterens reiser i Egypt, Jordan, Israel og Vestbredden, Libanon og Kenya, og presenteres sammen med arkivbilder fra denne regionen fra 1939-45.

Greta Kirkwood: Sands of Time
Greta Kirkwood: Sands of Time

Greta tar oss med på en reise gjennom Midtøsten og Kenya via hennes fotografier og dikt, og her følger hun i fotsporene til sin avdøde skotske bestefar som rapporterte fra andre verdenskrig i Midtøsten for the Royal Army Ordinance Corps fra 1939-45.

The Sands of Time representerer steder mer enn mennesker, men mennesket er en iboende del av stedene de besøker og etterlater evige avtrykk. Den sidestiller tidløse fortidsminner og undre fra fortiden, til nyere tid med nye etablerte landegrenser og okkuperte områder, diktatur, undertrykkelse og revolusjon.

Greta Kirkwood Andresen er født i Norge i 1976 men er av skotsk/norsk avstamning. Hun har vært medlem av Forbundet Frie Fotografer siden 2001. Hun har en postgraduate diploma i journalistikk fra University of Strathclyde i Glasgow, og en Bachelor of Arts (Hons) i fotografi fra Napier University i Edinburgh. Hennes debutbok Road to Havana kom ut i 2011.

Du kan få med lanseringen av boken og utstillingen på Interfoto i kveld klokken 18.00

www.interfoto.no

Written By
More from Pål Otnes
Fotobokfestival Oslo 2015
I dag åpner Fotobokfestival Oslo, og i år er fotofesten utvidet til hele ti...
Read More
0 replies on “Greta Kirkwood Andresen: The Sands of Time”