“Gullklubben” redder barna

Stafettlaget i skiskyting, OL i Vancouver. Foto: Arnfinn Johnsen.

Arnfinn Johnsen har fotografert alle de norske gullvinnerne fra OL i Vancouver og har i samarbeid medaljevinnerne gitt bort eksemplarer av bildene til inntekt for Redd Barna. Alle bildene er signert av utøverne.

Stafettlaget i skiskyting, OL i Vancouver. Foto: Arnfinn Johnsen.

De innrammede fotografiene er en del av serien ”Gullklubben”, der fotograf Arnfinn Johnsen har portrettert samtlige norske gullvinnere i OL siden OL på Lillehammer i 1994.

Bildene auksjoneres via Redd Barnas web-side.

Fotografiene er av Aksel Lund Svindal, Petter Northug, Øystein ”Pølsa” Pettersen og Petter Northug, Emil Hegle Svendsen, stafettlaget i skiskyting (menn), Tora Berger, Marit Bjørgen og stafettlaget i langrenn (kvinner).

Hvert bilde finnes kun i ett eksemplar i tillegg til to utgaver som henger utstilt i Norges Olympiske Museum på Lillehammer og i Vikingskipet i Hamar. Bildene måler cirka 50 x 60 cm.

Livs idé

– Det er enkelt å gi bilder til Redd Barna: Ta en titt på nyhetene internasjonalt og sammenlign med vår norske hverdag. Vi er verdens heldigste folk som bor i verdens vakreste og rikeste land. Skulle ikke vi være solidarisk med de aller svakeste – hvem skulle da vært det, sier fotograf Arnfinn Johnsen.

– Å fotografere “Gullklubben” har nok vært mitt livs ide. Ingen annen nordmann har fått møte så mange norske olympiske gullvinnere som meg. Det har vært opplevelser og møter gjennom 19 år på alt fra 3 timer med kaffe og kaker hjemme hos de “gamle” mestere til hesblesende møter på 15 minutter med dagens aktive mestere. Alle vinnerne fra Vancouver sa øyeblikkelig ja til deres portrett kan gis til Redd Barna. Det viser solidaritet i praksis, sier Johnsen som har fotografert tilsammen 101 portretter av norske OL-mestre. Et utvalg av bildene ble senest vist under Fotomessen på Lillestrøm.

– Felles for alle OL-mestrene er at jeg har forsøkt å portrettere dem som medmennesker og individer – uavhengig av deres triumfer, sier Johnsen.

Aksel Lund Svindal. Foto: Arnfinn Johnsen.
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Ny Nikon normal
Nikon lanserer nå et nytt normalobjektiv 50 mm med nyutviklet optikk.
Read More
0 replies on ““Gullklubben” redder barna”