Guri Wahl vant første runde av Årets Fotograf

Det var Tina Hult som samlet flest poeng i denne første runden, noe som ga henne en andreplass. Men det var altså Guri Wahl som fikk førsteplass med et annerledes aktbilde i nostalgiske bruntoner.

Guri Wahls vinnerbilde
Guri Wahls vinnerbilde.

I årets første runde kom det inn i alt 530 bidrag, noe som er gledelig mange, og det er mange år siden vi har opplevd en så stor deltagelse. Denne gang var temaet fritt motiv, og juryen besto av Ellen-k Willas og Anette Skuggedal fra PUG.

Juryens begrunnelse for vinnerbildet:

– Dette er, etter vår mening, rundens desidert mest spennende fotografi. Enkel lyssetting. En sterk og vakker kvinnekropp. En enkel, rustikk bakgrunn. Det vakre portrettet har en spenning ved seg, det har gjort oss nysgjerrige. Hva er det som skjuler ansiktet hennes? Hvorfor poserer hun som hun gjør? Hvem er hun?

Juryen fant mange interessante fotografier innen mange sjangere, som natur, arkitektur, mennesker og dyr, hvor fotografenes intensjon definitivt er tilstede. De påpekte også at det er tydelig at mange av fotografene er fokuserte i sitt arbeide med fotografi:

– Det er ikke nok at fotografen behersker det faglige. Et godt fotografi inneholder mange kvaliteter – som form, farge, lyssetting, komposisjon og nærheten til modellen. Men det må også trigge «noe».  For oss må fotografiet inneholde det udefinerbare «noe», som gjør at det etser seg inn på netthinnen. «Noe» som gjør at vi ønsker å se mer, at vi undres over hva som har skjedd, historien, «noe» som gjør at vi stiller spørsmål og blir nysgjerrige. Om fotografiet i tillegg inneholder et element av tidløshet er valget enkelt.

– En juryering vil alltid være basert på personlige preferanser, og etter vår mening oppfyller de tre vinnerbildene alle de nevnte kriteriene. Vi gratulerer de tre fotografene og gleder oss til å se mer, avslutter juryen.

Vi gratulerer Guri Wahl med seieren og sitt nye Canon kamera, Powershot G16.

Neste runde har tema «Årstider» og juryeres av en av våre fremste naturfotografer, Pål Hermansen. Frist for innsending er 10. mai.

Reglene for Årets fotograf finner du her.

Se de 13 beste bildene her:

More from Kristin Skåmedal
Vinnerne av World Press Photo annonsert
Den amerikanske fotografen John Stanmeyer fra fotobyrået VII  vant fjorårets World Press...
Read More
0 replies on “Guri Wahl vant første runde av Årets Fotograf”