Blender 8 med ny foto-blogg

Syv norske fotografer starter blogg-kollektivet “Blender 8, en bredside om fotografi”.

Blender 8 er en samlet bloggportal med fotografene Sebastian Ludvigsen, Paal Audestad, Erik Asla, Andreas Smaaland, Pål Laukli, Espen Wallin og Bjørn Opsahl. Fotografene skriver bredt om sitt fag – og sjelden om lukker, blender og utstyr.

Blender 8 er et slags kollektiv av fotografer med vidt forskjellige uttrykk, men allikvel driver de med det samme tingene, og går gjennom de samme og til tider smertefulle prosessene. Og dette vil de dele det med leserne. Fotografer i alle sjangere og studenter i faget elsker to ting, skriver fotografene i en pressemelding: Backstage-reportasjer, for å tilegne seg informasjon om konkurrentens teknikker, og historier om da alt gikk til helvete.
I kreative yrker er konkurransen hard, men her lettes det altså på sløret, i form av syv fotografer som deler av hjertets lyst fra yrkets trøblete irrganger og i blant fra de suksesser som måtte oppstå i kjølvannet av en krevende prosess.

De første postene ligger allerede ute på www.blender8.com skriver de syv “og her kan det leses om å dykke fyllesjuk med haier, på jakt etter mer reparasjons-dybderus før haien kan fotograferes. Om å jobbe med en av verdens største fotografer og havne i Madonnas fruktfat. Om prestasjonsangst og mentale forberedelser før et stort Elle-opptak i Paris. En uvanlig vakker analogi om leppestift og biljard. Om Leica-kameraet som havnet i hendene på REM-vokalist Michael Stipe og som overnattet i kjøleskapet og ble brukt som fotball på løkka. Du vil også kunne lese om prøvelser på oppdrag i Afghanistan.”

Som sagt; en bredside om fotografi. Mindre om teknikk og mer om livsstilen. Og de beste historiene er ennå langt unna. Det er vår brukergaranti, lover de syv. Tirsdag 21 juni er gutta i Paris for å dekke en verdensbegivenhet fra kamera-verdenen. Live på Blender8.

www.blender8.com

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Slik skarper du opp bildet
Alle digitale bilder må ”skarpes opp” for å se skarpe ut på...
Read More
0 replies on “Blender 8 med ny foto-blogg”