Har styrets tillit

Festivalsjef Anne Lise Flavik i Nordic Light. (Foto: Morten M. Løberg)

– Daglig leder Anne Lise Flavik i Nordic Light har et samlet styre bak seg. Det sier styreleder Lars Liabø i Nordic Light Events etter Hell´s Angels-bråket.

Flavik og Nordic Light havnet i hardt vær da det ble kjent at to medlemmer av Hell´s Angels var invitert til paneldebatt under Nordic Light. Marcel Leliënhof har fotografert medlemmer av HA og skal presentere prosjektet på Nordic Light. Jan Erik Larsen fra First House skulle ledet en paneldebatt med medvirkende fra blant annet Hell´s Angels og Morten Krogvold skulle intervjuet HA-talsmann Rune «Super´n» Olsgaard “Ansikt til ansikt”.

Truet med å trekke støtte

Ikke noe av dette ble noe av etter at lokalpressen tok opp saken og fylkesrådmannen i Møre og Romsdal pr. telefon truet Flavik med å trekke tilbake fylkeskommunens økonomiske støtte til festivalen. Også politiet i Kristiansund gikk hardt ut mot planene. All medvirkning fra HA ble etter dette avlyst. I går gikk Flavik til motangrep i et intervju i Nordmørsavisa.

Truer med å trekke seg

– De som vil bli kvitt meg har god anledning nå. Hvis det er slik at vi ikke har frihet til å sette det vi vil på agendaen, kommer jeg ikke til å jobber her lenger, sier hun.

Etter at medvirkningen fra Hell´s Angels ble kjent gjennom pressen, skal fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik i Møre og Romsdal fylkeskommune og ringt truet med å trekke fylkeskommunens støtte til Nordic Light hvis ikke HA-innslagene ble strøket fra programmet.

Nå skal saken tas opp med fylket og kulturrådet, og Flavik forteller videre at hun nekter å jobbe i en «bedrift uten baller».

– Vi er ingen liten kosefestival med blomster og bier og solnedgang over Atlanterhavsveien. Det skal lugge litt. Jeg skal ha ordentlige meninger bak bildene, sier Flavik.

Har tillit

Styreleder Lars Liabø i Nordic Light Events sier han i ettertid kan forstå reaksjonene som kom etter at saken om Hell´s Angels medvirkning etter hans mening kom litt skjevt og tabloid ut i pressen. Hell´s Angels er åpenbart et “touchy” tema. Han vil ikke si noe om oppslaget i Nordmørsavisa spesielt, men sier:

– Samtidig er det helt klart at festivalen må ha kunstnerisk frihet. Planene var lagt fram for styret på forhånd og styret i står samlet bak daglig leder i denne saken.

– Så Flavik har styrets tillit?

– Absolutt, sier Liabø.

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik i Møre og Romsdal fylkeskommune har ikke sett oppslaget i Nordmørsavisa og ønsker ikke å kommentere saken.

– Flavik opplyser at du skal ha ringt henne å truet med å trekke tilbake økonomisk støtte dersom innslaget med Hell´s Angels ikke ble tatt av programmet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

– Kommer du til å ta kontakt med Flavik?

– Nei, vi har ikke noe usnakket.

Festivalsjef Anne Lise Flavik åpner Nordic Light. (Foto: Morten M. Løberg)
Festivalsjef Anne Lise Flavik skal åpne Nordic Light også i år. Kanskje uten fylkesrådmannen på første rad? (Foto: Morten M. Løberg)

 

More from Morten M. Løberg
Porno eller kunst?
Er Chin Chin Wus fotografier av barberte kvinnekjønn så mye annerledes enn...
Read More
0 replies on “Har styrets tillit”