Harefotoworkshop i Finnmark

Foto: Terje Sylte.

Terje Sylte har vært på harefotoworkshop på Rolvsøy i Finnmark og vant fotokonkurransen med et høyst uvanlig bilde.

Foto: Terje Sylte.

– Stort sett gikk turen for til og fra øya rimelig knirkefritt.  En ble værfast et par dager i Alta på grunn av stengte fjelloverganger og to måtte ta en ekstra overnatting på Rolvsøya fordi det var storm, skriver arrangør Ketil Olsen på bloggen sin.

Kanskje blir det harefotoworkshop også neste år. Tidlig opp om morgenen og harejakt helt til det blir mørkt. Åtte, ti timers dag med harer som gjemmer seg i huler, bak bygninger og under steiner.

– Ikke bare enkelt dette å følge springene harer i all slags vær med ett kontrastløst motiv som harer på snø. Hvit på hvit er ikke akkurat ønskedrøm for autofokus. Skal ikke klage på verken vertskap eller bilderesultat og vi hadde og ei utrolig uke der oppe, skriver Terje Sylte.

Rolvsøy er et eldorrado for harefotografer.
– Å komme seg til eller fra Rolvsøy er ikke bare enkelt. Ting tar tid oppe i Finnmark. På vei oppover måtte vi vente tre timer med bussen for å komme oss over Sennalandet fordi det var kolonnekjøring. Det er bare en båtavgang på fredag kveld og om vi ikke rekker denne så må vi leie båten for 5.000 kroner eller bo på noe de kaller hotell, men ligner mest på en brakkerigg. Og så koster det 2.000 pr. natt for natta, da de har monpol. Det ble heldigvis slik at vi fikk hurtigbåten til å holde igjen til vi ankom med bussen en times tid for seint. Og du verden så artig det er med harer som løper av gårde i 70 kilometer i timer, skriver Terje.
Og vinnerbildet hans er noe av mest uvanlige jeg har sett i en fotokonkurranse!
More from Morten M. Løberg
Klart for Paris Photo
Fredag åpner verdens største messe for kjøp og salg av fotografi i...
Read More
0 replies on “Harefotoworkshop i Finnmark”