Helgens tips: Fotografiens Dag

© idafrosk

Da er det igjen duket for fotografisk stormønstring i Horten. I år er fokuset på sosialt fotografi.

© idafrosk
© idafrosk

«Bildedelingstjenester har gjort fotografier til en helt annen konsumvare enn tidligere, der bildene er som en strøm som dukker opp en kort stund for så å forsvinne ut av syne og bevissthet. Tjenestene har endret forholdet mellom sender og mottaker totalt. Det er ikke lenger et fåtall utvalgte, nære personer som får se private minnebilder, det er en hel verden. Og hvis man er heldig, responderer de umiddelbart og mye.»

Det er ingen tvil om at sosiale medier har åpnet opp for mange nye brukere av fotografiet. Og med dette har måten vi bruker bilder på forandret seg radikalt. I år har Preus Museum tatt pulsen på Instagram og viser en egen utstilling med populere brukere. Utstillerne er blant andre @idafrosk (Ida Skivenes), som er kjent for sine små hverdags-kunstverk og @jennymragnhild (Jenny Marie Andersen) som deler hverdagen sin og kampen mot kreftsykdommen.

Programmet inneholder også bilder på papir, deriblant en juryert utstilling basert på innsendte bidrag. Norsk Selskap for Fotografi viser flere utstillinger og Norske Reklamefotografer viser årets Gullsnitt-vinnere.

Forøvrig finner du boksigneringer, foredrag og en rekke aktiviteter for barna.

www.preusmuseum.no

PS: Har du ennå ikke sett museets utsøkte utstilling med Nick Brandt, så står denne fram til første september.

 

Tags from the story
Written By
More from Redaksjonen
Bilder Nordic i samarbeid med kjent bildebyrå
Bilder Nordic School of Photography har innledet et samarbeid med det anerkjente...
Read More
0 replies on “Helgens tips: Fotografiens Dag”