Helgens tips: Fotomaraton i drabanten

Henrik Ørsted Oslo Museum

Lørdag 15. juni går Groruddalen fotomaraton av stabelen for første gang. Her kan du reise gjennom en bydel som kan tilby alt fra massive betongblokker til spirende parsellhager.

Foto: Henrik Ørsted, Oslo Museum.
Foto: Henrik Ørsted, Oslo Museum.

Startskuddet vil gå fra kafeen Villa Veitvet på Veitvet senter, og dagen ender på Furuset. Groruddalen Fotomaraton arrangeres ikke bare med tanke på profesjonelle fotografer, men for fotointeresserte som er nysgjerrige på den store dalen i Oslo.

 Dette blir et litt kortere fotomaraton enn det vi pleier å arrangere, med færre oppgaver. Det egner seg derfor godt for alle, også de som ikke har så mye fotoerfaring. Dalen er full av gode motiver, og de som blir med kan se fram til en sosial dag full av nye inntrykk, sier Anders B. Bisgaard i Oslo Fotomaraton.

Groruddalen Fotomaraton arrangeres av Groruddalssatsingen, som har gitt Terje Abusdal og Anders B. Bisgaard ansvar for den praktiske gjennomføringen av arrangementet. De har solid erfaring med å arrangere fotokonkurranser av denne typen, som arrangører av Oslo Fotomaraton hver sommer siden 2010.

– Vi håper at folk fra hele Osloområdet vil ta turen til Groruddalen denne dagen. Mange forbinder området med Ikea og drabantbyblokkene man ser fra veien, og det blir spennende å se hva som skjer når de gjennom kameralinsa møter helt andre inntrykk, avslutter informasjonsansvarlig for Groruddalssatsingen, Roy Tjomsland.

www.gd-fotomaraton.no

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Gjev pris til Akseli Valmunen
For tredje gang deler Fotografiska ut stipendet ”Young Nordic Photographer of the...
Read More
0 replies on “Helgens tips: Fotomaraton i drabanten”