Helgens tips: Hva spiser verden?

I fotoutstillingen «Hva spiser verden?» på Nobels Fredssenter inviteres vi inn på kjøkkenet til familier fra hele verden. Bak utstillingen står fotograf Peter Menzel og skribent Faith D’Aluisio fra USA. 

ECUADOR Familien Ayme, Tingo – 182,57 kr per uke Livia (15), Natalie (8), Moises (11), Alvarito (4), Jessica (10), Orlando (35), Ermelinda (37), Orlando Junior (0) og Mauricio (2) – en ukes mat i september. Foto: © Peter Menzel / www.menzelphoto.com
ECUADOR
Familien Ayme, Tingo – 182,57 kr per uke
Livia (15), Natalie (8), Moises (11), Alvarito (4), Jessica (10), Orlando (35),
Ermelinda (37), Orlando Junior (0) og Mauricio (2) – en ukes mat i september. Foto: © Peter Menzel / www.menzelphoto.com

Når tenkte du på mat sist? Sannsynligvis for ikke så lenge siden. Om vi mennesker er aldri så ulike, så har vi én ting felles: Vi må ha mat for å overleve. Samtidig er mat mye mer enn drivstoff for kroppen. Mat er identitet, kultur og samvær med andre.

I denne utstillingen kan du se hva familier over hele verden spiser i løpet av én uke. Mye er likt, og mye er veldig forskjellig. Kan du finne familien som bruker 175 teposer i løpet av en uke? Hvor bor familien som spiser moskusokse og hvalross til middag? Finner du mange grønnsaker du aldri har sett før? Hvem bruker syv kroner i uka på mat, og hvem betaler mer enn 4000? Hvorfor tror du folk spiser som de gjør?

Peter Menzel er en amerikansk fotojournalist som har arbeidet med miljø og vitenskap siden 1970-tallet. Bildene hans har vært vist i blant annet Time, New York Times Magazine, National Geographic, og han har utgitt en rekke bøker sammen med sin partner Faith D’Aluisio som er journalist og tidligere tv-produsent.

Utstillingen står til 23. februar.

www.nobelpeacecenter.org

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Arne Næss og rullesteinene som forsvant
I det aktuelle nummeret av Fotografi skrev Petter Mejlænder om rullesteinene som...
Read More
0 replies on “Helgens tips: Hva spiser verden?”