Helgens tips: Marcel Leliënhof på Tjuvholmen

© Marcel Leliënhof

Marcel Leliënhof og WWF inviterer til vernissage og åpning av en utendørs fotoutstilling på Tjuvholmen i Oslo. Utstillingen med 34 bilder ble til etter at Leliënhof ble med WWFs generalsekretær Nina Jensen på en reise til Namibia i fjor.

© Marcel Leliënhof
© Marcel Leliënhof

Utstillingen består av kunstfotografier som med bidrag fra Qvisten Animation gjengir de sterke inntrykkene Leliënhof fikk da han så dette naturvernprogrammet, og menneskene, naturen og dyrene som er berørt av det, på nært hold.

– Menneskene, landskapet, kulturen og det rike dyrelivet – det var en mektig opplevelse. Bildene forteller om stolte folkeslag og et land i vekst, men også om store kontraster. Vi ser den positive utviklingen, men fremgangen er skjør og må tas vare på, forteller Leliënhof.

I Namibia støtter WWF et enestående naturvernprogram der lokalbefolkninger selv får forvalte bestander av ville dyr på en bærekraftig måte innenfor definerte verneområder. Prosjektet har ført til økte inntekter og velferd, i tillegg til at et stort antall truede bestander av for eksempel neshorn, løver og elefanter nå enten er blitt stabilisert eller øker.

WWF inviterer også til et halvdagsseminar med temaet «Hva kan Norge lære av Namibia, for eksempel når det gjelder forvaltningen av ulv og andre rovdyr her hjemme?». Besøk WWFs hjemmeider for mer informasjon.

Bildene vil være utstillt i perioden 18. oktober til 3. november. Vernissage vil være på Astrup Fearnley Museet fredag 18. oktober klokka 16.

www.wwf.no/namibiautstilling

Written By
More from Redaksjonen
Miriam Skeide Brandstad ble Årets Fotograf i NFF
Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse er Norges største fotokonkurranse. Fotograf Miriam Skeide Brandstad...
Read More
0 replies on “Helgens tips: Marcel Leliënhof på Tjuvholmen”