Helgens tips: Sølve Sundsbø på Shoot Gallery

Denne helgen får Norge et nytt fotogalleri. Shoot Gallery åpner dørene i Oslo lørdag 25. oktober, og første utstiller i de nye lokalene er den norske motefotografen Sølve Sundsbø.

© Sølve Sundsbø, Man With Flower.
© Sølve Sundsbø, Man With Flower.

Galleriet frontes av Helene Gulaker Hansen, og i sitt kunstneriske råd har hun med seg både Greger Ulf Nilson fra Gun Gallery i Stockholm og tidligere direktør for Nasjonalmuseet, Sune Nordgren.

– Sist jeg besøkte Paris Photo slo det meg at det meste av det jeg så aldri ville vises i Norge. Jeg ønsker å skape et sted som kan vise kvalitetsfotografi både av norske og internasjonale fotografer, forteller Hansen.

Første utstilling viser en rekke av den internasjonalt kjente fotografen Sølve Sundsbøs bilder.

– Her hjemme har vi nok ikke helt fått med oss hvor stor Sølve er internasjonalt, og vi er veldig stolte over å være de første som viser en så bred utstilling av hans arbeider i Norge. Utstillingen er kuratert av Greger Ulf Nilson og viser fotografier av menn fra hele Sølves karriere. Dette er ikke en retrospektiv som sådan, men jeg ønsket å vise bilder som som var litt overraskende. Han er jo mest kjent for motefotografiene sine som domineres av kvinner. Derfor synes jeg det var en god idé å konsentrere seg om den mannlige delen av arkivet hans, avslutter Hansen.

www.shootgallery.no

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Helgens tips: Kulturnatt
En gang i året er det mulig å prøve det omfattende kulturlivet...
Read More
0 replies on “Helgens tips: Sølve Sundsbø på Shoot Gallery”