Helgens tips: «Structural Divinity» på Galleri Neptun

I utstillingen «Structural Divinity» utforsker fotografene Daniel & Birthe Hundven-Clements den symbolske design av religiøse strukturer i et landskap, som siden koloniseringen har opplevd en dramatisk utvikling.

Roman Catholic Church burnt in 1984 during the civil war, Cobue, Mozambique, Africa.
Roman Catholic Church burnt in 1984 during the civil war, Cobue, Mozambique, Africa.

Structural Divinity utforsker visuelt den symbolske design av religiøse strukturer i et landskap som har opplevd en dramatisk utvikling siden kolonisering fra Europeiske og Vest-Asiatiske kolonimakter. Den prisvinnende  duoen Daniel & Birthe Hundven-Clements har produsert en omfattende fotografisk reiseskildring:

– Etter måneder med planlegging og forskning var det på tide å sette prosjektet ut i livet. Jakten på afrikanske religiøse strukturer utviklet seg til en spennende arkitektonisk reise gjennom fem fascinerende land med start i Cape Town, Sør Afrika. Soloppgang over det Indiske Hav fra Kapp det Gode Håp føltes som et passende utgangspunkt for vår reise, forteller fotografene.

Structural Divinity refererer direkte til de fysiske manifestasjoner av religiøse begreper. Fotografiet gir en unik innsikt i de religiøse trossamfunns metoder for å skape religiøse strukturer og Sørlige Afrikas kolinihistorie. Structural Divinity inneholder også et portrettprosjekt som utforsker menneskene tilknyttet strukturene, det være seg tilbedere, religiøse ledere eller arbeidere.

Utstillingen står frem til torsdag 28.november.

Galleri Neptun, Valkendorfsgate 8, 5012 Bergen
www.hundven-clements.com

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Fotografihuset til Bjørvika
Det har vært jobbet lenge med å få et Fotografihus i Oslo,...
Read More
0 replies on “Helgens tips: «Structural Divinity» på Galleri Neptun”