Helgens tips: Yamamoto Masao, Arno Rafael Minkkinen og Jeff Cowen på Blomqvist

Arno Rafael Minkkinen. Hite. Utah 1997. Courtesy PUG

 Denne helgen er det siste sjanse for å se Yamamoto Masao, Arno Rafael Minkkinen og Jeff Cowen på Blomqvist i Oslo. Så hvorfor ikke ta en pause fra julestria og ta deg tid til å se en utstilling?

© Jeff Cowen
© Jeff Cowen. Courtesy PUG

PUG har for øyeblikket en utstilling hos Blomqvist med fotokunstnerne Yamamoto Masao, Arno Rafael Minkkinen og Jeff Cowen. Utstillingen strekker seg over tre rom i to etasjer der hver fotograf har sitt eget rom. Den bærer tydelig preg av kuratorenes sterke regi og tar deg med på en reise gjennom fotografiets forskjellige uttrykk. Første etasje er tildelt Jeff Cowens bilder som blander det skulpturelle med maleri og fotografi. Cowens bilder starter som store kopier før han fysisk manipulerer bildene enten ved å male over dem eller rive dem i stykker, for så å sette dem sammen igjen.

Arno Rafael Minkkinen. Hite. Utah 1997. Courtesy PUG
© Arno Rafael Minkkinen. Hite. Utah 1997. Courtesy PUG

I andre etasje finner du Arno Rafael Minkkinens mer klassiske fotografiske verker. Hans bilder er nok blant de mer kjente i utstillingen og det å se originalene på veggen er en unik opplevelse. Størrelsen på bildene er valgt med omhu og bilder fra forskjellige epoker i Arno Rafael Minkkinens arbeid er satt sammen på en måte som gir dem et nytt liv. Som i et museum er det satt ut stoler slik at man kan sette seg og tilbringe lenger tid med bildene dersom man skulle ønske det.

Yamamoto Masao. Box of Ku #571. courtesy PUG
© Yamamoto Masao. Box of Ku #571. Courtesy PUG

Det siste rommet står i kontrast til de to andre med et mindre rom, med små bilder og dempet belysning. Yamamotos Masao utforsker også fotografiets verdi som objekt, men på en ganske annen måte enn Jeff Cowen. I istedenfor å lage bildene store har han kopiert dem i små formater, enkelte er ikke stort større enn et frimerke. Med i utstillingen er også enkelte bilder som allerede er en del av samleres kolleksjoner, og det er derfor en god mulighet til å få sett bilder som vanligvis ikke er tilgjengelige. Yamamotos motiver er flyktige i sin komposisjon og kan tolkes som rester av minner. De er presentert på et på smakfullt vis, som sommerfugler utstilt i montere på naturhistorisk museum.

Utstillingen er åpen frem til julaften. I neste utgave av Fotografi kan du også lese vårt intervju med Arno Rafael Minkkinen.
 
www.blomqvist.no
 
Written By
More from Elli Trier
Nært på med Harald K. Andersen
Harald K. Andersen fikk sitt første  kamera da han skulle på klassetur i...
Read More
0 replies on “Helgens tips: Yamamoto Masao, Arno Rafael Minkkinen og Jeff Cowen på Blomqvist”