Henning S. Pettersen med pris i Sony World Photography Award

Henning S. Pettersen vant Norway National Award i Sony World Photography Award 2017

Henning S. Pettersens grafiske motiv fra T-banestasjonen vant Leserbildet i Fotografi #4 2016. Nå har han gått til topps i Norway National Award i Sony World Photography Award 2017.

Totalt ble 227.596 bilder ble sendt inn til årets Sony World Photography Awards og blant disse stakk Henning S. Pettersen av med prisen for beste bilde i Norway National Award. Vinnerbildet ble tatt på Gjettum i Bærum hvor Henning S. Pettersen (34) er basert og om bildet sier fotografen:

– Jeg var på vei til butikken da jeg oppdaget noen stilige skygger på veggen. Jeg ventet litt for å se om noe spennende kunne skje. Mannen med hatten kom gående, og plutselig dukket det opp to personer i enden av tunnelen også, og da følte jeg at timingen stemte.

Interessen for fotografi fikk Pettersen i 2008 da han med nytt kamera begynte å ta bilder av ting som interesserte han. Det har ha fortsatt med siden, og nå kan han vise til en førsteplass innenfor verdens største fotokonkurranse.

Andre og tredjeplass i Norway National Award gikk forøvrig til: Øystein Glenne Kristiannsen (2. plass) og Alok Saraf (3. plass). Arbeidet til vinnerne vil bli vist frem på Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition i London fra 21. april – 7. mai.

www.worldphoto.org

Written By
More from Redaksjonen
Fotografihuset til Bjørvika
Det har vært jobbet lenge med å få et Fotografihus i Oslo,...
Read More
0 replies on “Henning S. Pettersen med pris i Sony World Photography Award”