Her er vinnerne av EISA Maestro 2016

© Miguel Cabezas.

Hvert år arrangerer EISA den europeiske fotokonkurransen EISA Maestro, hvor én vinner fra hvert medlemsland går videre til den internasjonale finalen. Nå er årets vinnerne av EISA Maestro kåret og her er de tre beste bildeseriene med årets tema «Landskap».

1-miguel-cabezas_800px
Miguel Cabezas, vinner av EISA Maestro 2016.

Vinneren ble Miguel Cabezas, Spania for serien ‘Cantabrian Sea’.

Miguel finner inspirasjon ved kysten av Biscayabukten. For ham er det å ta med kameraet og fotografere forrevne klipper og kystlandskap en nesten livsnødvendig handling: øyeblikk av tilbaketrekning og eksperimentering. Hans arbeid er for det meste i sorthvitt, det åpner døren til kreative uttrykk, på jakt etter strukturer i landskapet, og fryden og gleden ved å skape bilder av uberørt skjønnhet og raffinert eleganse. I denne serien opplever vi et spesielt forhold og kjærlighet til havet, fotografert på ulike steder langs den spektakulære kantabriske kysten fra det vestre Frankrike til Galicias Atlanterhavskyst. Lange eksponeringer med ND-filtre kaster oss inn i stillhetens drømmeland.

Eberhard, Ehmke vant 2.-premie i EISA Maestro 2016.
Eberhard, Ehmke vant 2.-premie i EISA Maestro 2016.

2.-premien ble vunnet av Eberhard Ehmke, Tyskland

Fire årstider sett ovenfra. Bikuber midt i en blomstrende frukthage om våren. En bonde som høster korn på en solfylt høstettermiddag. Og snødekte trær i en vinterskog gjennomskåret av den svarte asfalten på den plettfrie veien til en fjern landsby. Eberhard Ehmke har visualisert naturens årstider i fugleperspektiv. Med kamera festet til en drone ønsket amatørfotografen fra Schlüchtern i Hessen å vise Tysklands vakre landskap ovenfra. Hans blanding av nesten arkaisk villmark med dyrket kulturlandskap hever serien over en ren estetisk skildring. Ehmkes bilder tar essensen av dagens trend mot luftig oversikt over omgivelsene og gir dem et varig perspektiv.

 

3-martin-rak_472px

Martin Rak, Tsjekkia, vant 3.-premie i EISA Maestro 2016.

3.-premien ble vunnet av Martin Rak, Tsjekkia

– Jeg ble født i Praha i 1984, og har bodd der hele livet. Mitt første kamera fikk jeg av min bestefar da jeg var seks år, og etter det har jeg vært interessert i fotografering. Men jeg har bare fotografert seriøst siden 2009, da jeg kjøpte mitt første digitale speilreflekskamera. Jeg liker å bruke fritiden i naturen eller på reiser, så jeg driver stort sett med landskapsfotografering, men jeg liker også å fotografere natur og arkitektur. Nylig har jeg blitt mer tiltrukket av sorthvitt-fotografi, som sammen med lange eksponeringer tillater meg å fjerne meg fra den virkelige verden og virkeliggjøre mine egne kreative ideer. www.martinrak.cz.

 

Logo-maestro-2016

EISA-juryen, som består av 16 redaktører i EISAs fotomagasiner, har kåret de tre vinnerne av prisen EISA MAESTRO 2015. I år var det en fotografen Miguel Cabezas fra Spania som stakk av med førsteprisen.

Vinnerne får flotte premier:

1.-premie: € 1.500, og EISA Photo Maestro 2016 Trophy.
2.-premie: € 1.000, og EISA Photo Maestro 2016 Trophy.
3.-premie: € 750, og EISA Photo Maestro 2016 Trophy.

For alle de 3 finalevinnerne: resultatene publiseres i september-eller oktobernummeret til alle EISAs 16 fotomagasiner. Alle tre vinnere blir invitert til Berlin og den offisielle EISA Awards-seremonien 2. september 2016.

EISAs leserpris på facebook:

Alle nasjonale Maestro-vinnere blir i slutten av juni også publisert på Facebook for å konkurrere om EISAs leserpris. Vinnerpremien er €1.000.

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
Canon 5Ds: To ganger femti fra Canon
I dag lanserer Canon to nye profesjonelle EOS-kameraer som setter ny rekord...
Read More
0 replies on “Her er vinnerne av EISA Maestro 2016”