Høsten workshop-program hos Bilder Nordic er klart

Bilder Nordic har høstens workshop-program klart. Flere norske og internasjonale fotografer, deriblant Anders Petersen og Margaret M. de Lange, Jeff Cowen og Damian Heinisch står på kjøreplanen.
Først ut er Art Photography Masterclass med Margareth de Lange og Anders Petersen  I løpet av en fem dagers  workshop får du mulighet til å arbeide tett med fotografene for å utvikle ditt fotografiske uttrykk, samt løse utfordrende oppgaver underveis.

Paris Photography Masterclass
Jeff Cowen og Jim Casper vil holde denne workshopen som vil være et fem dagers maraton beregnet på fotografer som ønsker å ta sitt arbeid flere steg videre. Workshopen vil ha fokus på fine-art fotografi, og reportasje som kunst. Selve fotograferingen vil foregå ute i Paris sentrum og i studio. Deltakerne vil få mulighet til å arbeide med street photography, akt, stilleben, abstrahering og porteføljeveiledning med Cowen & Casper gjennom workshopen. I tillegg vil gruppen besøke flere kulturelle institusjoner med forankring i fotografi under besøket i Paris.

Storformat med Damian Heinisch
Storformat er en fotograferingsform som i dag er mindre kjent enn den fortjener. Denne analoge uttrykksformen er lovprist av mange store fotografer som blant annet Ansel Adams, Sally Mann og Stephen Shore.

I denne workshopen vil Damian Heinisch avmystifisere storformatskameraet og gjøre deg kjent med grunnleggende funksjoner og vise aktuelle bruksområder. Workshopen er både for deg som ønsker å ta i bruk storformatet og deg som er mer interessert i å lære om fotografi i seg selv. Det er først og fremst læren om psykologien bak det å bruke et stativavhengig kamera som gjør denne workshopen spesiell.

DSLR filming og redigering
Å kombinere levende bilder med stillbilder blir en stadig større del av mange fotografens hverdag. I en tredagers workshop guider fotografene L.P. Lorentz og Hans Otto Nesbø deg i hvordan du kan bruke video i arbeidet som fotograf – på tvers av fotografiske sjangre og arbeidsoppgaver. Målet er at deltakerne i etterkant av kurset skal kunne kombinere stills og video i samme oppdrag.

Forsang og Sjøvold
Sens & Sans er et helt spesielt mentorprogram utarbeidet og ledet av fotografene Hans-Olav Forsang og Marie Sjøvold. Programmet bygger på ideen om at en gruppe på 12 fotografer arbeider med individuelle temaprosjekter som ender opp med en felles utstilling og bok.

Når drøm blir virkelighet med Ashley Cameron 
I denne workshopen vil du få muligheten til å virkeliggjøre dine  fantasibilder gjennom bruk av Photoshop. Du lærer å bruke verktøyene og kreativiteten din til å skape egen drømmeverden i bildene dine. Ashley Cameron er en av de ledende fotografene på internasjonalt nivå innen “compositing”, og vil lede deg gjennom en intensiv helgeworkshop hvor du får muligheten til å ta egne bilder og bruke Photoshop til å sette dem sammen til et bilde av en annen verden.

Photoshop med Hans-Otto Nesbø
Photoshop er blitt et av den moderne fotografs aller viktigste verktøy, og denne høsten tilbyr vi en grunnleggende innføring i Adobe Photoshop CS6 med Hans Otto Nesbø.

 

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
En stipendiat i Paris: Tiden det tar
En av de siste dagene under stipendoppholdet i Paris tok jeg meg...
Read More
0 replies on “Høsten workshop-program hos Bilder Nordic er klart”