Human Rights Human Wrongs på The Photographers Gallery

Charles Moore: Birmingham, Birmingham, Alabama, United States of America, May 3 1963 Gelatin silver print, The Black Star Collection, Ryerson Image Centre.

The Photographers Gallery i London viser nå utstillingen «Human Rights Human Wrongs». Utstillingen ser på menneskerettighetenes utvikling i etterkrigstiden.

Utstillingen tar utgangspunkt i menneskerettighetserklæringen som ble etablert i 1948. Mark Sealy, som står bak utstillingen, forteller:

– Utstillingen inneholder over 250 fotografier som har blitt hentet fra The Black Star Collection, som er et av de store byråene for fotojournalistikk. Utstillingen starter i 1945 og strekker seg inn i det tidlige 90-tall. Den tar opp de politiske forandringene etter andre verdenskrig, kampen mot kolonialisme og rasisme. Her finner vi bilder fra blant annet borgerrettighetsbevegelsen i USA, frigjøringsbevegelser i Afrika, Midtøsten og Sør-Amerika, Vietnam-krigen og de store sosiale omveltninger i Europa i etterkrigstiden.

Mange av disse hendelsene er vanligvis representert med et enkelt ikonisk bilde, forteller Mark.

– Det er ikke mulig å definere et hendelsesforløp med et enkelt bilde, noe jeg har understreket ved å inkludere flere bilder av samme hendelse, med forskjellige perspektiv. På denne måten belyses også hierarkiet som eksisterer i bildemedier, og hvordan bilder kan brukes til å forsterke stereotypier, forteller han.

Foruten bilder inkluderer utstillingen også en stor mengde aviser og annet arkivmateriale.

«Human Rights Human Wrongs» vises fram til 6. April.

www.thephotographersgallery.org.uk

Written By
More from Michael Dee
Marwan Tahtahs kulturkollisjon
Marwan Tahtahs siste prosjekt viser to vidt forskjellige verdener som møtes. Sjelden...
Read More
0 replies on “Human Rights Human Wrongs på The Photographers Gallery”