Ilford med tre nye fotopapirer

Ilford er et kjent merkenavn for fotografer som er gamle nok til å ha arbeidet med film og laget bilder i mørkerom. Ilford tok tidlig steget over i digitale medier og har i dag et bredt sortiment av blekkbaserte fotopapirer. Her er de siste tilskuddene på satmmen.

Galerie Prestige Smooth High Gloss er et filmbasert høyblankt fotopapir for inkjetskrivere, spesielt laget for å møte behovet hos kunstnere og fotografer som ønsker en “high gloss” som ligner tidligere tiders Cibachrome (senere Ilfochrome). Dette fotopapiret gir et tilnærmet metallisk utseende, det tørker umiddelbart og fungerer i både blekk- og pigmentbaserte skrivere. Tilgjengelig i A4, A3+ og 24” rullformat.

Galerie Prestige Smooth Gloss og Galerie Prestige Smooth Pearl er to populære fotopapir som nå også finnes i tykkelsen 310 gsm (gram/m²). Det nye papiret har samme egenskaper som sine 290 gsm forgjengere: full kompatibilitet med de fleste moderne skrivere,  bred toneskala fra dypeste sort til skarpeste hvitt, med et stort dynamisk omfang.

Galerie Premium 4.5 er et 270 gsm papir som leveres i to kvaliteter, Glossy og Lustre. De er utviklet for krevende fotografer som vil ta steget fra mer ordinært fotopapir til et høykvalitativt papir med ekstremt god gjengivelse og holdbarhet, med en robust og slitesterk overflate. (Betegnelsen 4.5 er en gradering som hjelper kundene å velge papir av riktig kvalitet. Systemet brukes i dag på papirfamiliene Prestige og Premium.)

Galerie Prestige er en familie med fotopapir for blekkskrivere, spesifikt utviklet for å møte behovene til profesjonelle fotografer. Utover de nye Prestige Smooth Gloss 310gsm og Smooth Pearl 310gsm, inkluderer familien en fotopapir som Gold Fibre Silk fiberbasert papir, Smooth Fine Art og Smooth Fine Art Matt papir, Smooth Fine Art Canvas og Smooth Fine Art Weave.

Fotografi har i mange år testet fotopapir. De siste Ilfordpapirene har vi ikke testet ennå, men de fleste andre finner du i Fotografis særtrykk av papirtestene.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Kast blitskabelen
Trådløs utløsning av ekstern blits er mye enklere enn å bruke forlengelseskabel....
Read More
0 replies on “Ilford med tre nye fotopapirer”