Innsatslederen roste pressefotografene

Innsatsleder i Oslo-politiet 22. juli roste de profesjonelle pressefotografene i sitt vitneprov i retten i dag.

Innsatsleder for politiet 22. juli, Thor Langli, roste i sitt vitneprov i retten i dag de seriøse pressefotografene for arbeidet 22. juli.

Innsatsleder i Oslo-politiet 22. juli roste de profesjonelle pressefotografene i sitt vitneprov i retten i dag.

Langli fortalte i sitt vitneprov i retten i dag at han reagerte på at tilfeldige tilskuere filmet og fotograferte døde og sårede mennesker i regjeringskvartalet før området ble hermetisk avsperret. – Enkelte gikk svært tett på ofrene med mobilkameraene sine, fortalte Langli i retten. Dette var bilder innsatslederen ville unngå å se publisert og han sier han derfor ønsket å gi pressen adgang tidlig for at de skulle få ta bilder på en ordentlig måte.

– Derfor bestemte vi oss for å organisere en tur inn i området for de seriøse pressefotografene, fortalte han i retten. Langli ønsket representanter fra pressen som hadde kjennskap til Vær Varsom-plakaten, og sørget derfor for at profesjonelle fikk filme og fotografere åstedet.

– Det var et pressekorps som hadde full forståelse for det vi holdt på med, sier han. Han forteller at det ble organisert en pressetur inn i regjeringskvartalet på noen minutter. Han ønsket å gi pressen adgang tidlig for at de skulle få ta bilder på en ordentlig måte.

– Jeg ønsket ikke at bildene fra årstedet skulle gi et feilaktig inntrykk av situasjonen i området, sa han blant annet.

Mediefolkene oppførte seg på en profesjonell måte i følge Langli.

– Pressen ble bedt om ikke fikk filme eller fotografere døde og de ble fortalt hvor de kunne stå. Pressekorpset hadde respekt for det vi gjorde, men de hadde også hadde sin jobb å gjøre sa han blant annet i sitt vitneprov i terrorsaken i Oslo tingrett i formiddag.

 

More from Morten M. Løberg
Fotofestival i Lofoten
Lofoten har lenge hatt en magisk tiltrekning på fotografer og kunstnere. Det...
Read More
2 replies on “Innsatslederen roste pressefotografene”
  1. says: Bjørn Tore Manuel Emanuelson

    Et tankekors vedrørende senere premierte bilder 😉

  2. Tenkte på det samme. Selv om fotografen bak de omdiskuterte Utøya-bildene hører til den seriøse delen av fotografene – i hvert fall formelt – kan etikken kanskje plasseres et sted midt i mellom de seriøse og grafserne.

Comments are closed.