Interfotos debutantutstiller nr. 16

Tidligere suksessrik debutantutstiller Marianne Lind, dagens debutantutstiller Tove Lauluten og direktør Egil Nilsson hos Interfoto AS. (Foto: Morten M. Løberg)

Det var godt besøk på Bølgen & Moi i går da Tove Lauluten ble «avduket» som Interfotos debutantutstiller nr. 16.

Tidligere suksessrik debutantutstiller Marianne Lind, dagens debutantutstiller Tove Lauluten og direktør Egil Nilsson hos Interfoto AS. (Foto: Morten M. Løberg)

Tove Lauluten (39) kommer fra Rjukan i Telemark. Etter endt utdanning innen byggfaget har hun jobbet mye med arkitekter, ingeniører og i salgsjobber rettet mot byggebransjen. Etter mange år som hobbyfotograf, fotoutdanning og workshops i fotografering, følger hun nå drømmen om å skape et levebrød av foto.

Bildeserien “Strandliv” kom til etter en ukes workshop i Barcelona med Magnum-fotograf Alex Webb og Rebecca Norris Webb. I løpet av denne svært inspirerende uken åpnet jeg for alvor opp øynene for gatefotografering. Her gjelder det å være våken og sanse det som kanskje kommer til å skje, sier Lauluten.

Interfotos debutantutstilling har som mål å presentere ferske fotografer. Separatutstillinger er en viktig mulighet for nye fotografer som ønsker oppmerksomhet rundt sitt bildespråk, tekniske løsninger og visuelle sans.

I tillegg har Interfoto som mål å fremme fotografiet som uttrykk og kunstform. Ved å eksponere fotografiene i trafikkerte kultursentra, bidrar Interfoto til å øke interessen for fotografi både som kommunikasjon og som investeringsobjekt.

Siden 2002 har Interfoto arrangert 15 debutantutstillinger samt en jubileumsutstilling. Utstillingene trekker et stort og bredt publikum, og har satt fart på karrieren til de utvalgte debutantene. Til stede i går var blant andre Marianne Lind, debutantutstiller som har solgt over 100 bilder fra sin debutantutstilling i fjor.

(Foto: Morten M. Løberg)
More from Morten M. Løberg
Pentax med nytt systemkamera
Pentax K-30 er et nytt digitalt SLR-kamera i mellomklassen. Det er kompakt,...
Read More
0 replies on “Interfotos debutantutstiller nr. 16”