Jan Walaker med ny fotobok

I forbindelse med Jan Walakers utstilling «Imperfect is Perfect» lanseres boken med samme navn på Forlaget Fotografi.

Jan Walaker har i mange år vært en pådriver for andres fotografi gjennom en rekke publikasjoner og utstillinger, som Hot Rod og KYKYLYKY, og han har også bidratt til å spre norsk fotografi utover landets grenser.

Nå er det Walakers egne bilder som står i fokus og «Imperfect is Perfect» er en reise i fotografens eget univers med små anektoter fra et tidsspenn på mer enn 30 år.

Da Walaker i sin ungdom reiste til USA for første gang åpnet en ny verden seg, en verden han helt siden denne første turen har dokumentert med sitt kamera. Hvert fotografi står som et notat i en visuell dagbok, og gjennom bokens hundre sider blir vi med i en reise gjennom Walakers fargerike univers.

Publikasjonen innledes med et forord av den fremtredende designeren og fotomentoren Greger Ulf Nilson. I forordet skriver Nilson blant annet:

«Jan Walaker är fri. Jag undrar om det alltid har varit så. Jan är färg. När jag tittar på hans fotografier ser jag ord. Walakerska – hans eget språk. Det behövs inget lexikon – det behövs ett öppet sinne.»

Greger Ulf Nilson vil også lede samtalen med fotografen under en artist talk på Reuleur i Oslo torsdag 7. september.

«Imperfect is Perfect» er Forlaget Fotografis første publikasjon i bokform og markerer starten på en serie fotobøker fra forlaget.

Boken kan bestilles her.

Written By
More from Redaksjonen
Stuart Franklin på Fotografiens Hus
Stuart Franklin ble tidligere invitert til Kristiansund for å kuratere en utstilling...
Read More
0 replies on “Jan Walaker med ny fotobok”